7 beautytrucjes voor een natuurlijke look

Beauty


Hoe ironisch het ook is ­– het kost vaak heel wat tijd én producten om een mooie natuurlijke make-up look te creëren. Gelukkig zijn er een paar trucjes om het makkelijker te maken. 

Iedereen wil graag de mooiste versie van zichzelf zijn. Met deze tips zorg je ervoor dat je de dingen die jou JOU maken het beste uit de verf komen.
 

1. Kies de juiste basis
Wat willen we? Een product die precies genoeg dekking geeft, zonder je huid compleet te verbergen. Je wilt geen concealer en foundation laten zien, maar juist jouw eigen huid op zijn best. Heb je een vettige huid? Kies dan niet voor foundation op oliebasis. Drogere huidjes kunnen juist wel voor oliebasis of hydraterende varianten gaan. Wees voorzichtig met een matte finish; als het te mat is zie je vaak duidelijk dat het make-up is.
 
2. Zoektocht naar de perfecte blush

Ben je er niet zeker van of je voor een roze, rood of oranje tint moet gaan? Als je een nieuwe blush uitzoekt ga dan altijd voor de kleur die hetzelfde is als de natuurlijke blush op je wangen. Twijfel je? Kies dan de tint die het dichtst bij de kleur van je lippen komt.  
 
3. Bronzer op je borst

Voorkom ‘Code Oranje’ op je gezicht en gebruik je borst om bronzer te testen. Waarom? Het heeft te maken met de ondertonen in huid. Je borst is vaak meer een egaal huidoppervlak dan je gezicht dus een ideaal beginpunt. Als je eenmaal de juiste kleur gevonden hebt, vergeet dan niet om, naast je gebruikelijke zones, de kwast langs je nek en bovenlip te zwaaien.
 
4. Een subtiele glow

Highlighter is een van de meest tricky producten waarmee je snel de fout ingaat. Als het iets te licht is heb je de kans dat het een wit of zilver effect geeft – erg onnatuurlijk.  Kies een highlighter in je eigen huidskleur maar wel zo dat het lijkt alsof je, bij wijze van spreken, licht geeft. Breng alleen een beetje boven je wangen aan en eventueel onder je wenkbrauwboog.
 
5. Vul je wenkbrauwen

Als er iets is dat vorm geeft aan je gezicht dan zijn het wel je wenkbrauwen. Ons geheime wapen: vul je wenkbrauwen met oogschaduw. Gebruik de tint die één tint donkerder is dan je eigen haar en ga te werk met een wenkbrauwkwast en borsteltje. Dit geeft een veel zachtere, natuurlijke look dan een wenkbrauwpotlood.
 
6. Kies een signature lippenstift

Iedereen moet een lippenstift hebben die je zonder spiegel op je lippen kunt smeren. Hoppa, in je tas, en zodra het nodig is kun je gemakkelijk even je lippen bijwerken. Ga voor een kleur die één tint feller of donkerder is dan je eigen lippen, afhankelijk van wat je zelf het mooiste vind. Onze favoriet is de creamy lippenstift; ziet er het meest natuurlijk uit en is makkelijker aan te brengen.
 
7. Accentueer je ogen

Je hoeft niet voor een volledige smokey-eye te gaan om toch de nadruk op je ogen te krijgen. Naast een beetje van je favoriete oogschaduw kun je een dun lijntje toevoegen in de kleur die één tint donkerder is dan je eigen ogen. Bruine ogen kunnen het beste kiezen voor donkerbruin of zwart. Blauw of grijze ogen kunnen best wat creatiever te werk gaan. Maak de lijn dikker aan de buitenkant en steeds dunner richting je neus. Dat geeft je ogen een lift.

Als je je mascara aanbrengt zorg dan dat je goed bij de aanzet van je wimpers begint en dan helemaal naar boven werkt. Een paar dunne laagjes geeft vaak het mooiste effect. 

We snappen dat de dagen druk en hectisch kunnen zijn, maar deze slippertjes neemt je haar je niet in dank af.
Liplezen voor gevorderden.
En daar zijn vrouwen maar wat blij mee.
Survival door de regen: een mini-survivalgids voor je huid tot 'ie weer lentezon ziet.