Ga voor dramatisch donkere lippen

Beauty


Een korte how-to voor dramatisch donkere lippen.

1. Maak ze groter
Zijn jouw lippen best wel of heel vol, ga dan voor een crème, glossy of matte lippenstift. 'Hierin zitten pigmenten voor een strakke look die perfect passen op de vollere lippen,' zegt Rebecca Restrepo, make-up expert bij Elizabeth Arden. Als je lippen wat aan de dunne kant zijn, oneven zijn (asymmetrisch, een dikkere bovenlip dan onderlip), of als je een smalle mond hebt, ga dan juist voor wat extra shine. 'Lipsticksn en glosses met een glanslaagje laten je lippen optisch voller lijken,' zegt Restrepo. Ze zijn ook ideaal als je nog moet wennen aan intens donkere kleuren op je mond.

2. Lijn ze uit
Als je alleen lippotlood draagt, creëert dat een mat effect: lippotloden kunnen ook voorkomen dat 'je lippenstift uitloopt of gaat vlekken,' zegt Restrepo (als je tot het dunne-lippen-kamp hoort, skip dan het lippotlood; ga direct voor de shiny gloss). Kies een kleur potlood die matcht bij de lipstick: trek met korte streepjes een lijn aan de onderkant van je onderlip. Met iets meer precisie trek je daarna een lijn aan de bovenkant van je bovenlip (zet hem extra scherp op je cupidoboog voor een sexy definitie), daarna ga je met de lippenstift over je hele mond.

3. Houd je ogen (en wangen) rustig
'De focus moet op de lippen liggen, maar je wilt wel dat je make-up een mooi geheel blijft. Houd de ogen daarom rustig met een zachte, neutrale kleur zoals beige, taupe, khaki, of mokka, een klein laagje mascara, en een subtiele roze- of perzikkleurige blush.'