SPONSORED

Women's Health x Cellfina

Iedere vrouw mag er zijn, of ze nu dun, slank, voller, jong of ouder is. Ook cellulite (niet te verwarren met cellulitis, een onderhuidse ontsteking) maakt geen onderscheid: werkelijk iedere vrouw kan plots op enig moment in haar leven putjes in haar benen of billen krijgen. Oók als je nog jong bent en zelfs ook als je heel slank bent. Bij Women’s Health omarmen we deze oneffenheden met liefde, je bent gewoon goed zoals je bent. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je er soms last van hebt. Kun je dan niets doen tegen die putjes? We vroegen het drs. Jani van Loghem, werkzaam bij Falck Clinic.

Hoe ontstaat cellulite?

Drs. Jani van Loghem: ‘Cellulite komt heel vaak op bovenbenen en billen voor. Het is een dieper liggend probleem dan bijvoorbeeld striae. Je kunt het vergelijken met de knopen van een stoel (‘gecapitonneerde knopen’). De touwtjes die aan de onderkant vastgemaakt zijn, lijken op de bindweefselstrengetjes in de huid. Deze trekken de knoop naar beneden waardoor een holte ontstaat. Cellulite kenmerkt zich door deze welbekende deukjes of putjes in de huid.’ Cellulite kan door verschillende factoren ontstaan. Zo spelen genen en erfelijkheid een rol, maar ook hormonen, gewichtsschommelingen en stress. De putjes trekken zich wat dat betreft niets aan van leeftijd, een gezonde leefstijl of hoe dik (of dun) de onderhuidse vetlaag is.

Wat kun je doen aan cellulite?

Drs. Jani van Loghem: ‘Een mogelijke behandeling tegen cellulite is Cellfina. Het Cellfina-apparaat bevat een dun plat mesje, dat even dun is als een injectienaald. Dit mesje snijdt aan twee kanten onder de huid de bindweefselstrengetjes door. Ook is de diepte belangrijk: we kunnen op een diepte van zes of tien millimeter behandelen.’ Cellfina is op dit moment de enige langdurig bewezen behandeling tegen cellulite die onderbouwd wordt door wetenschappelijk onderzoek. Met een behandeling pak je de cellulite aan; er zijn geen maandelijkse onderhoudsbehandelingen nodig. 93% van de patiënten gaf aan na drie jaar nog steeds tevreden te zijn.¹

Zo werkt het

Drs. Jani van Loghem: ‘De arts tekent samen met de patiënt met viltstift de putjes af. We maken dan een voorfoto en weer een foto ná de behandeling. Je wordt plaatselijk verdoofd en moet de behandeling dus niet onderschatten. Het is van belang dat je je goed laat voorlichten door de behandelend arts. Na de behandeling kunnen er bijwerkingen optreden zoals pijn, een gekneusd gevoel, zwelling en blauwe plekken. Je moet je goed realiseren dat het behandelde gebied twee of drie weken gevoelig blijft. Even niet sporten dus.’ De behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten, afhankelijk van het aantal putjes dat behandeld wordt.

Meer informatie

Wil je voor- en nafoto’s zien? Een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Kijk dan op Cellfina.nl, de Facebook-pagina van CellfinaNL of de Instagram-pagina Cellfina_nl en vind een kliniek bij jou in de buurt. De richtprijs is € 2.500; de Cellfina specialist zal tijdens het consult de uiteindelijke prijs bepalen aan de hand van de te behandelen celluliteputjes.

1. Kaminer MS, Robinson D, Coleman WP 3rd, et al. Multicenter Pivotal Study of
the Safety and Effectiveness of a Tissue Stabilized-Guided Subcision Procedure for the Treatment of Cellulite: 3 Year Update. Abstract AAD Conference 2016. 45 patiënten voltooiden een follow-up van drie jaar.

PQC NLNL 2104 JUL18

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?