Beauty mythe ontkracht: je huid kan niet ademen

Beauty


Poriën zijn geen kleine longen. 

Je huid ademt niet. Zo, is die mythe ook weer uit de wereld. Stel je eens voor: je huid die net als je longen uitzet tijdens het inademen en krimpt tijdens het uitademen. Zou de wereld er toch een beetje gek uitzien, niet? Je huid neemt wel zuurstof op maar dat gebeurt via de bloedvaten en niet door de poriën.
                     

Verstoppertje spelen

Toch beloven veel foundations en crèmes dit vaak juist wel. Hiermee wordt eigenlijk bedoeld dat het product de huid niet verstopt of afsluit. Poriën zorgen ervoor dat vocht en gifstoffen kunnen worden afgevoerd. Denk aan talg en zweet. Talg zorgt ervoor dat je huid vet en soepel blijft. Door het waterstotende effect dat het heeft gaat het uitdroging tegen. Fijnstof, talg en make-upresten hopen zich op in de poriën, waardoor deze verstopt raken. Als dit gebeurt kunnen er onderhuidse ontstekingen en puistjes ontstaan. Het is daarom belangrijk dat je je huid laat ‘ademen’. Oftewel niet afsluiten die huid.
                    

Assepoester

Heb je veel last van verstopte poriën? Zorg er dan voor dat je je huid goed reinigt. Zo minimaliseer je de kans op verstopping. Maak eerst je huid schoon met een cleanser op basis van olie. En vervolgens met een verzachtende lotion. Dan weet je zeker dat alle make-upresten, opgehoopt talg en fijnstof verwijderd zijn. Zo verstoppen je poriën minder snel en je huid wordt er ook nog eens beter van.
                                            
Neem dat ‘ademen’ van je huid een volgende keer dus met een flinke schep zout.  
  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Show some leg honey! Na het opvolgen van deze tips wil je voortaan alleen nog maar in shorts lopen.
Deze drie dingen kun je aflezen aan de huid van je derrière. 
Deze beauty no-go’s pak je vanaf nu wel anders aan. 
Buiten sporten? Dan is zonbescherming een must.