Hoe kun je jezelf het best verzorgen tijdens je zwangerschap?

Beauty


How to: zwanger & Cosmetica.

Als je zwanger bent zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. En veel dingen die je beter niet kunt doen. Alcohol en roken zijn natuurlijk uit den boze maar het is ook belangrijk om eens kritisch naar je beautyproducten te kijken. Vraag jezelf af of de ingrediënten goed of schadelijk kunnen zijn voor je baby. Drie experts geven raad. Wil je meer lezen over je persoonlijke verzorging tijdens je zwangerschap? Een veel uitgebreider artikel over dit onderwerp vind je op Blendle
                       

Vermijd hormoonverstorende stofjes

"Zeker als je zwanger bent raden wij aan om natuurlijke producten waar geen hormoonverstorende ingrediënten in zitten te gebruiken. In Denemarken wordt zwangere vrouwen geadviseerd om producten met parfum te vermijden. Als je last hebt van misselijkheid of gevoelig bent voor geuren tijdens je zwangerschap zijn producten zonder geur fijn. Bruine suiker, glycerine en aloë vera zijn goed als vochtinbrengers voor je haar. Er zijn synthetische ingrediënten waar vaak van wordt gedacht dat ze natuurlijk zijn. Sodium benzoate en potassium sorbate zijn hier twee voorbeelden van, let daar dus op."
Marie Teherese Nielsen, Urtekram Brand manager
                          

Geen warme douches

"Zorg goed voor je huid als je zwanger bent. Versoepel de huid met een speciaal product om striae te voorkomen. En scrub je hele lichaam, ook je borsten en tepelhoven. Door de spankracht van de huid te versterken kun je tepelkloven voorkomen. Vermijd te warme baden en douches. Door het warme water kan de bloedtoevoer naar de baarmoeder afnemen. En ga ook niet in de zon liggen, dat vergroot de kans op een pigmentstoornis. Dat je tijdens een zwangerschap twee keer zoveel moet eten is helaas niet waar. Maar het is wel de bedoeling dat je twee keer zo goed eet. Let er, naast alcohol en roken, ook op dat je niet te veel zout binnenkrijgt."
Annette Mulder, Trainingsmanager Clarins
                               

Kies voor natuurlijke producten

"Om er zeker van te zijn dat je alle slechte stoffen links laat liggen (en dat zijn er nogal wat), ga je op zoek naar producten met het Nature-Label. Deze garanderen 100 procent natuurlijke kwaliteit. Chemische filters (UV-filters), ftalaten (weekmakers van plastic), parabenen (conservering) en hormoonverstorende stoffen (EDC’s) kunnen je hormoonhuishouding ontregelen. Ook kunnen deze stoffen effect hebben op je zenuwstelsel en imuunsysteem. Let bij lippenbalsemof er paraffine liquidum in zit. Dit is een mineral olie die in het geval van inslikken gevaarlijk kan zijn."
Danielle Ooteman, Holistisch Huidspecialiste en Trainer Weleda
  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Show some leg honey! Na het opvolgen van deze tips wil je voortaan alleen nog maar in shorts lopen.
Deze drie dingen kun je aflezen aan de huid van je derrière. 
Deze beauty no-go’s pak je vanaf nu wel anders aan. 
Buiten sporten? Dan is zonbescherming een must.