Tips tegen statisch haar

Beauty


Heb jij door de kou ook last van opstandig haar? Haarstylist Andrew geeft advies.

Hoe komt het eigenlijk dat je haar statisch geladen is, vooral tijdens de wintermaanden? De elektronen die je dagelijks oppikt kunnen ook verkassen naar je koppie. Normaal gesproken wordt de elektriciteit van je haar via de waterdruppels in de lucht afgevoerd en heb je nergens last van - mits je niks of niemand aanraakt natuurlijk. Maar als de luchtvochtigheid laag is, kunnen de statische ladingen in the air hoog oplopen - net zullen je haren ook gaan stijgen. Hallo afro!
     
Een belangrijke veroorzaker van droge lucht in huis is de verwarming. Dit is ook de reden dat je in de herfst en de winter meer last hebt van statische elektriciteit dan in het voorjaar en zomer.
         
Haartype
Statisch haar komt meer voor bij vrouwen die steil haar hebben. ‘Als je krullend haar hebt, grijpen die krullen in elkaar vast en springen ze logischerwijs minder snel omhoog,’ vertelt Andrew. Dus tsja, heb je steil haar? Gebruik een haarspray die het op zijn plek houdt.
    
Hydrateer je haar
‘Droog haar gaat sneller omhoog staan,’ zegt Andrew. Ga vanaf nu voor een grondige behandeling één keer per week, in plaats van je dagelijkse conditioner. Behandel je vochtige haar bijvoorbeeld met de Aussie Frizz Miracle conditioner (€ 7,11), die speciaal voor statisch haar ontwikkeld is.
   
Bij kou
Wil je graag die leuke warme muts op, maar houdt je statische haar je tegen? Ook hier heeft Andrew tips voor. ‘Ik geef mijn klanten altijd het advies om wat haarspray in hun muts of hoed te sprayen, even schudden en vervolgens pas opzetten. Helpt echt!’  garandeert Andrew ons.
   
Lees ook:
>> 14 foods voor supergezond haar
>> 8 dingen die je haar hartstikke vet maken

We snappen dat de dagen druk en hectisch kunnen zijn, maar deze slippertjes neemt je haar je niet in dank af.
Liplezen voor gevorderden.
En daar zijn vrouwen maar wat blij mee.
Survival door de regen: een mini-survivalgids voor je huid tot 'ie weer lentezon ziet.