6 dingen die ervoor zorgen dat je haar hartstikke vet wordt

Beauty


Voorkom je dat haar na één dag al vet wordt: doe deze dingen niet.

Eerlijk is eerlijk, ook wij maken ons hier schuldig aan. Maar wil je dat je haar wat langer fris en fruitig blijft, doe de onderstaande dingen dan niet. 
     
1. Aan je haar friemelen
Net zoals constant aan je gezicht zitten voor puistjes kan zorgen, kan spelen met je magische manen (uit flirtoverwegingen of uit verveling) ervoor zorgen dat de oliën van je vingertoppen in je haren terecht komen.
  
2. Te vaak wassen
We snappen het: je wast je haar dagelijks om het te 'reinigen' en verzorgd voor de dag te komen. Maar helaas doe je met het dagelijks wassen van je haar meer kwaad dan goed. Als je dagelijks je haar met shampoo wast 'strip' je namelijk als het ware de natuurlijke oliën van je schedel af, waardoor je lichaam automatisch méér olie aanmaakt om het tekort aan te vullen. Probeer daarom echt je haar minder te wassen. Begin met een om-de-dag-routine en bouw langzaam af naar twee à drie keer per week. Je haar zal je dankbaar zijn.
    
3. Te veel conditioner gebruiken
Gebruik conditioner met mate. Je gebruikt misschien een conditioner die te voedend is voor je haar, waardoor je lokken zwaar worden en sluik langs je gezicht bungelen. Of misschien spoel je 'm wel niet goed genoeg uit. Zorg er sowieso voor dat je conditioner niet over je gehele haar aanbrengt, maar focus je enkel op de puntjes zodat je een vet-ogende haaraanzet voorkomt.
      
4. Te vaak kammen en borstelen
Heerlijk, je lange lokken uitgebreid kammen. Maar wist je dat het te vaak kammen van je haar de olie-productie stimuleert, waardoor je haar op het eerste gezicht glanzend maar later vettig oogt? Ook voor het borstelen van je manen geldt dus: focus je op de puntjes.
    
Alledaagse gewoontes die je haar beschadigen

        
5. Je haarborstel is vies / zit vol met haar
Het lijkt misschien onschuldig, zo'n harige haarborstel, maar als je haar gauw vet wordt (wat het geval is, anders zou je dit artikel waarschijnlijk niet lezen) zou dat zomaar daaraan kunnen liggen. Het 'vet' van oude haren wordt namelijk tijdens het kammen weer overgedragen op je schone haar. 

      
Daarnaast gebruik je je borstel vrijwel elke dag, dus het is niet heel gek dat een heleboel rommel zich hierin ophoopt. Denk bijvoorbeeld eens aan de enorme hoeveelheid stylingproducten (wij noemen: mousse, haarspray, volumepoeder) die in jouw borstel blijven plakken! Een 'vieze' haarborstel zal al deze 'restproducten' in je haar achterlaten, waardoor jij achterblijft met een vies, vet gevoel. Zorg er daarom voor dat je je borstel op regelmatige basis reinigt of vervangt.
    
6. Te veel stylingproducten gebruiken
Stylingproducten kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhuid en haaraanzet 'verstopt' raken. Als jij een droogshampoo-junkie bent (zoals de meeste mensen met snel-vet-wordend haar), dan kan het helpen om je lokken een detox te geven. Hoe? Door twee à vier keer per maand je haar te wassen met een sterk reinigende shampoo of een product dat speciaal bedoeld is om je hoofdhuid te exfoliëren. Zo durven wij jou happy, healthy en (het belangrijkst van allemaal) schoon haar te garanderen!

 
Q&A: hoe werkt droogshampoo precies?
 
 
Lees ook:
Alledaagse gewoontes die je haar beschadigen
   
Wat is de beste voeding voor gezond, sterk en lang haar?

   

Last van droog haar? Deze ingrediënten zijn de ideale haarverzorging. 
Put on a happy face om te weten welke huidverzorging bij jouw huid past, maak een selfie.