Dit moet je weten over het stylen & epileren van je wenkbrauwen

Beauty


Te enthousiast geweest met je pincet? Saskia van Buren, eigenaresse van Mrs. Highbrow, vertelt hoe we onze wenkbrauwen weer back in shape krijgen.

Hoe krijg je weer volle wenkbrauwen als je teveel hebt geplukt?
“Een paar keer plukken is niet erg maar als je jarenlang je wenkbrauwen dun hebt geëpileerd, dan is er kans dat ze nooit meer terug groeien. Wenkbrauwserums en wonderolie (castorolie) kunnen een oplossing zijn. Dit zijn conditioners voor de wenkbrauwen. Belangrijk is dat je ze elke avond gebruikt. Na twaalf weken kun je verschil zien, mits er ooit haar heeft gezeten. Heb je nooit brede wenkbrauwen gehad? Dan krijg je ze met serum of olie ook niet.”
   
> Hoe teken ik mijn wenkbrauwen bij?
   
Hoe fix je het snelst en gemakkelijkst mooie, volle wenkbrauwen? 
“Als je wenkbrauwen in shape zijn komen ze veel mooier uit. Ook een verfje doet wonderen. Zeker als je van jezelf lichte haartjes hebt, kun je versteld staan van het effect. Ineens blijkt dat je best wel brede wenkbrauwen hebt.” 
   
Wat is de wenkbrauwtrend van het moment?
“De wenkbrauw van nu is vooral recht: van de aanzet tot het knikje, zowel aan de onderkant als bovenkant. Verder zit de hoek vrij ver, waardoor je dus een lange wenkbrauw krijgt. Bij modellen zie je een meer fluffy brow. Denk Cara Delevingne of Charli Howard.”
   
Hoe werkt een verfbehandeling?
“Een verfbehandeling duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt je wenkbrauwen zo donker krijgen als je zelf wilt. De verf blijft zo’n vier weken op de haartjes zitten. Er is ook een verf op basis van henna, die op de haartjes én op de huid zit. Het mooie van deze techniek is dat je een strakke wenkbrauw krijgt en niet dagelijks make-up hoeft te gebruiken. Deze huidverf blijft afhankelijk van je huidtype een paar dagen tot twee weken zitten.”
   
Waar moet ik op letten bij de aanschaf van wenkbrauw make-up?
“Als je een wenkbrauwproduct gaat kopen, bedenk dan wel hoe goed je zelf bent met make-up. Een pomade (wax-achtige substantie) is heel erg mooi maar breng je met een kwastje aan, dus dit is een precies werkje. Heb je niet zo’n vaste hand? Dan kun je beter een potlood gebruiken. Daarnaast moet je bedenken welk effect je wil. Wil je echt strakke power brows? Dan kun je het best een medium-hard potlood gebruiken en een pomade. Een meer natuurlijke look vraagt om poeder of gekleurde wenkbrauwgel.”

   
  
Lees ook:
> Epileren boven de wenkbrauw: doen of niet doen?
  
> Wenkbrauwen: deze fout wordt té vaak gemaakt tijdens het epileren

De voor- en nadelen naast elkaar. 
Over schoonheid, balans en shinen van binnenuit.
WH's beautyredactie zocht de mooiste adventskalenders voor je uit op het gebied van beauty.