Healthy Food Battle Womens Health tegen Lisa goes Vegan

Blog


The game is ON! Wie maakt de lekkerste, mooiste portobello's en houdt ook nog eens de keuken schoon?

Ons eigen toptalentje in de keuken, Women’s Health hoofdredacteur Milou stroopt haar koksmouwen op om de battle aan te gaan tegen Vegan Queen Lisa Goes Vegan. Beiden maken een recept dat door Food Creativ Edwin Sander wordt beoordeeld op smaak, netheid (hoe de keuken wordt achtergelaten… uitdaging) en presentatie van het gerecht.
  
>> Is een airfryer nou echt gezonder dan een reguliere frituurpan?
   
De hulpmiddelen die ze mogen inzetten om het recept, Lisa's Portobello met amandel-rozemarijn crumble, te bereiden: de Airfryer en de High Speed Blender van Philips.
   
Milou kennende draait ze haar hand niet om voor een uitdaging meer of minder en gooit ze ál haar energie en charmes in de strijd met de volle overtuiging dat ze gaat winnen. De vraag die rest: lukt haar dit ook?
   

     
Van Lisa mochten we het recept, dat bereid wordt in de video en uit haar kookboek komt, met jullie delen (yes, in the pocket). Dus bij dezen: 
   

Recept: Portobello met amandel-rozemarijn crumble

Ingrediënten - voor 4 portobello's 

- 4 portobello's
- 2 uien
- 2 knoflooktenen
- 2 el sojasaus/tamari
   

Ingrediënten voor de crumble

- 75 gram amandelmeel
- 4 el edelgistvlokken
- 10 pecannoten
- 2 el olijfolie
- 6 takjes verse rozemarijn
- 1 knoflookteen
- peper en zout
   

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de ui en knoflook fijn en verwarm ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en de knoflook 2 minuten in de sojasaus op laag vuur.
2. Maak nu de crumble. Snijd de knoflookteen en de rozemarijnblaadjes fijn. Doe alle crumble-ingrediënten in een grote bak en mix goed. Snijd de pecannoten fijn en voeg dit aan het mengsel toe. Zet het mengsel even weg.
3. Borstel de portobello's schoon. Leg op een bakplaat met bakpapier en verdeel eerst de gebakken ui over de portobello's. Schep daarna de rozemarijncrumble eroverheen. Zet de portobello's 15 minuten in de oven totdat het korstje goudbruin en knapperig is geworden. Serveer de portobello's met een groene salade.

Milou deed een dag mee aan de ramadan
Nouchka versloeg haar tegenstander Maria Boroetsa.
Van het insmeren van je edele delen met vaseline tot zoveel mogelijk koolhydraten eten.
Extreem efficiënt. Cardio én krachttraining in één uitdagende routine.