‘Ik denk dat we wel een leuke stageopdracht voor je hebben…’ aldus Mink en Rogier van The Trainers Amsterdam. ‘Vanaf volgende week start er een 6-weken programma met 16 mannen, zou je die samen met ons willen trainen?’ Een vrouw die graag met gewichten smijt moet wel gek zijn om daar 'nee' tegen te zeggen. Inmiddels zijn we 6 weken verder en de mannen zijn nog steeds in mijn leven. Ik ben zelfs vanaf de stage de trainingen langzaam zelf gaan oppakken. Naast veel leren, keihard trainen en heel veel lol ben ik ook heel wat te weten gekomen over het fenomeen ‘De sportende man’. Want al die mannen samen, zwetend in hun eigen habitat, dat is toch een uniek inkijkje in de guys lockerroom met bijbehorende lockerroom talk. Hierbij een paar leuke insights vanaf deze ogenschijnlijke apenrots.

Focus pleasssse

Zet een groep vrouwen voor me neer en de focus is er meteen. Ze zijn hier om te knallen en dat gaan ze doen, kletsen doen we hierna wel met onze soja latte’s. Die mannen stil krijgen, dat is een hele andere tak van sport! Stem verheffen? Dan doen ze lekker mee. Zachtjes praten in de hoop op volgers? Hebben ze gewoon niet door. Het is soms net een theekransje.

Jongensgrappen

Om maar met de deur in huis te vallen: ja, er worden scheten gelaten. En boeren. En ja, daar wordt heel hard om gelachen. De stank? Die waaien we gewoon lekker naar elkaar toe. En dan nog meer lachen natuurlijk. Met de weken die er verstreken, werd de trainster gewoon one of the guys, dus hielden ze zich niet meer in. En moest de juf dus soms de les stilleggen omdat de jongens wapperend achter elkaar aan renden. *Zucht.*

instagramView full post on Instagram

Apenrots

Ook het gerucht van de Apenrots is waar. De eerste trainingen moet er uitgevonden worden wie de grootste aap op de rots is. Snap je. In de dierenwereld gaat dit gepaard met veel geluid en gevecht. Wij sporters hebben iets beters; barbells en gewichten. De energie van een groep gasten die om het zwaarst liften, het competitie-element waardoor ze allemaal nóg harder gaan is misschien wel het vetste aan deze trainingen. Dezelfde reden waarom ik zelf ook graag met mannen meetrain. De lat ligt gewoon net wat hoger.

Zorgzaam zooitje

Alle gekheid op een stokje, maar zet één kleine meid voor een groep gasten en ze zijn er voor je! Als de mannengrappen iets te hard in het rond vlogen was er altijd wel een die de rest even tot orde riep om mij bij te vallen. Daarbij is het Community-gevoel sterk bij The Trainers, dus aan het einde van het programma besloten we te barbecueën. Goede resultaten vieren we! Deze dame? Die mocht gewoon plaatsnemen. Proseccootje in de hand, vlees - een nacht lang gemarineerd en al - door de mannen gebraden voor mijn neus gezet. Trainer uit, kleine prinses aan. ;)

Voor de mannen: - ik weet dat jullie meelezen ;) - thanks voor de geweldige trainingen! Als ik nog getwijfeld had om me met hart en ziel op het trainen van anderen te storten, dan had ik het na die eerste weken met jullie helemaal zeker geweten. Het kost wat energie, maar - we gooien er nog een lekker cliché tegenaan - je krijgt er nog veel meer voor terug! #itsalwaysshowtime

Volg je Women's Health al opFacebook en Instagram?