Ibiza Bootcamp: Yes you can!

Blog


Ah, Ibiza… idyllische strandjes, de vetste feesten en de ene na de andere Mojito op een luxe terras. Nou, dát krijgt de fitby die zich opgeeft voor de No.1 Bootcamp op het Spaanse vakantie-eiland allemaal niet. Wel gaat ze naar huis met een strakker en afgetraind lijf, ruimte in het gestreste hoofd en voldoende pk’s om de rest van het jaar door te stomen. WH’s publisher Marscha Krouwel onderging een week lang de vuurproef en slaagde met vlag en wimpel.

Wie na een drukke periode een weekje tot zichzelf wil komen, kan kiezen uit een keur aan wellness retreats, doorgaans met een voorspelbaar dagprogramma bestaande uit yogalessen, meditatie en een menu van water en geperst fruit. Kennen we allemaal (van horen of eigen ervaring). Heel anders is het als je jezelf overgeeft aan de Ibiza Bootcamp, met een strak dagprogramma dat goeddeels bestaat uit sporten, sporten, gezond eten en uh… nog meer sporten. De belofte: snel veel kilo’s kwijt, meer energie en een sterker lijf (en spierpijn, maar dat vertellen ze er niet bij). Daarvoor moet je je lot wel in handen durven leggen van de instructeur en ervoor gaan. Diep gaan.

Druk leven

Als uitgever van 6 bladen (behalve Women’s Health ook Elle, Elle Eten en Decoration, Cosmopolitan en Harper’s Bazaar) en moeder van de 10-jarige Max heeft Marscha op z’n zachtst gezegd een druk leven, van lange dagen op kantoor, veel reizen en talloze diners en borrels. Met veel alcohol, dat spreekt. Of nou ja, dat sprak. Vanaf het moment dat Marscha samen met hubby Frank afreisde naar het partyeiland werd er geen druppel meer gedronken. En werden de dagen gevuld met uiteenlopende workouts.
 

frank en marscha

 
Elf uur sporten, elke dag

‘Om kwart over zeven stonden we met onze groep – een internationale mix van man, vrouw, fit en minder fit – al buiten voor een circuit van zo veel mogelijk push-ups, sit-ups, planken en meer. We deden oefeningen in het zwembad, kregen bokstraining, renden naar het strand en deden ook daar weer oefeningen of maakten onder leiding van een gids een prachtige hike van drie uur. Elke dag waren we tot zes uur ’s avonds in de weer.’
 

marscha rennen1

  

Puur healthfood

‘Rustmomentjes vormden de gezamenlijke ‘talks’ waarin ons werd verteld over gezond eten, het stellen van doelen, en hoe je een healthy lifestyle kunt inpassen in jouw leven. Als we allemaal konden koken zoals huis-chef Kate op Ibiza deed, is dat geen straf. Of het nu een ontbijt, lunch, diner of snack was, alles was superlekker en ultragezond, met veel eiwitten, weinig koolhydraten en geen gluten, zout of suiker. (Zelf de recepten van chef Kate Whale proberen? Bekijk haar website Skinnylicious Kitchen.)
 

groep1

     

       
Reset

‘Na een week lang sporten en supergezond eten was ik volledig gereset. Ik wist dan ook niet wat ik zag: mijn houding was beter, ik was bijna 2,5 kilo afgevallen en mijn spieren hadden duidelijk meer toning. En waren mijn buik en hangende oogleden voorheen twee pijnpunten waarvoor ik de hoop al bijna had opgegeven, dat heeft zich na nog eens 3 weken gezond eten, niet drinken en 3 keer per week sporten vanzelf opgelost: mijn ogen zijn meer open en lijken helderder, mijn buik is nu plat en ik heb weer taille. Ik krijg zelfs complimenten dat ik er goed en uitgerust uitzie. Maar het mooiste is nog wel: ik heb energie voor tien! Natuurlijk werk ik nog steeds hard, maar ik kan mentaal ook veel meer aan.

Het lijkt wel een TellSell reclame, zo verbluffend is het resultaat. Te mooi om waar te zijn, of simpelweg een kwestie van volhouden? Het laatste, zo blijkt: ‘Sinds Ibiza heb ik mijn gezonde gewoonten voortgezet en ik ben van plan dit de komende maanden vol te houden. Dat betekent: drie keer per week sporten en geen alcohol.’ Daar drinken wij op, Marscha, chapeau! 

 
Ook diep gaan op Ibiza? Dit wil je weten:

  • Verwacht geen grote luxe. De villa is mooi (met zwembad!), maar krijgt een groep mensen die allemaal meerdere keren per dag sporten (en zweten) en douchen te verduren. Jij weet wat dat betekent…
  • Groepsdieren hebben een streepje voor. De begeleiding is niet één op één, maar in groepsverband. Samen onderga je de soms helse workouts en samen kom je er sterker uit.  Je gaat er niet dood van, maar wees voorbereid op stevige spierpijn (massages zijn beschikbaar, maar niet bij de prijs inbegrepen.)
  • Zorg zelf voor de juiste outfit en gear. Vergeet niet je wandel- en sportschoenen en een camelbag mee te nemen.
  • Stiekem een pak crackers in je koffer stoppen is niet nodig. Het eten aldaar is heerlijk en voldoende.
  • De weg naar jouw nieuwe goddelijke lijf is niet goedkoop: voor 6 dagen inclusief maaltijden, exclusief vlucht en transfer betaal je minimaal € 1250 (voor een gedeelde kamer en gedeelde badkamer).
     

Voor meer info en boekingen: www.no1bootcamp.com

Een kleine sneak peak van de nieuwe editie.
Drink jij geen alcohol? Dan herken jij jezelf sowieso in deze situaties.
Dit zijn de vele voordelen van HIIT volgens personal trainer Marc Udo.
Zelfs de meest fanatieke sporter kan het een keertje laten.
Want die herfst is nog zo slecht niet. En dit is waarom. 
'Deze stappen zorgden ervoor dat ik me niet meer laat terughouden door mijn faalangst.'