Nog niet zo heel erg lang geleden kregen salades het stempel ‘konijnenvoer’. Gelukkig is dit door de trends op het gebied van health de afgelopen jaren veranderd, maar nog steeds is de salade een typisch gerecht waarvan veel mensen denk dat het saai is en niet vult. Dit recept voor een salade van groene erwten bewijst het tegenovergestelde - ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen en eet gerust een portie voor twee op! De cashewnoten met de tamari en limoensmaak maken van de ‘saaie’ groene erwt een heerlijke traktatie.

In deze vullende maaltijdsalade komen geen bladgroentes voor, dus je kan ‘m perfect meenemen naar school of kantoor zonder bang te hoeven zijn dat de sla verlept is tegen lunchtijd. Fijn is ook dat er geen zware dressing aan te pas komt. Al mijn recepten zijn plantaardig en gezond, want The Green Creator staat voorgezond vegan eten. In dit geval betekent dit dat dit recept niet eens een dressing nodig heeft. Say what?! Nope. De smaken combineren heerlijk met elkaar dus een dressing is niet nodig. Het kan echt niet makkelijker dan dit!

Wat heb je nodig voor 2 kommen?

  • 3 koppen (375 gram) groene erwten
  • 1,5 kopjes gekookte gierst / 7 eetlepels gekookt gierst (quinoa is ook lekker)
  • handvol verse koriander (peterselie of munt is ook lekker)
  • een ui, in blokjes gesneden
  • een half kopje cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
  • een theelepel kokosolie om de ui in te bakken
  • twee eetlepels tamari
  • sap van een halve limoen
  • zwarte peper naar smaak
  • een theelepel (of meer…#knoflookgek) gedroogde knoflookpoeder

Hoe maak je deze salade?

Kook de gierst en zet apart. Ondertussen kook/stoom je erwten kort en meng je dit met de gierst. Bak nu de ui in de kokosolie tot ze goudbruin zijn. Als de uien bijna goudbruin zijn voeg je de cashewnoten en de tamari toe om het kort te verwarmen. Voeg de gebakken uien en cashewnoten toe aan de gierst en groene erwten, roer goed door en voeg de verse koriander en knoflookpoeder toe. Meng alles goed samen. Voeg zwarte peper naar smaak toe en serveer. Deze salade is zowel koud als warm heerlijk!

Ach, voor twee kommen, ik eet dit gerust helemaal in mijn eentje op… ssst!

>> thegreencreator.nl

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?