Ons nieuwe nummer al gelezen? Dan heb je onze grote FIT LIST niet kunnen missen. We hebben de top 40 ‘fitfluencers’ geselecteerd, die ieder op hun eigen manier bijdragen aan een gezonder, fitter en/of bewuster Nederland.

Het rondmaken van de lijst was een lastige klus. En daarom willen we jou hier ook een proefje van meegeven. Jij mag namelijk stemmen op jouw favoriet uit de top 10 voor de publieksprijs. Wie verdient deze titel?

Helaas, het is niet meer mogelijk om een stem uit te brengen.

Wie uit de top 10 Fit List verdient volgens jou de publieksprijs 2015?1. Rens Kroes2. Tom Barten3. Francien Regelink4. Evy Gruyaert5. Johan Noorloos6. Aranka v/d Voorden7. Arie Boomsma8. Erik Scherder9. Hannah Vreugdenhil10. Mister Tony Chocolonely.

1. RENS KROES
FOREVER:
Foodie met BFF-potentieel.
HEALTH-HIT WANT: De aanvoerder van onze lijst der lijsten. Een foodie in hart en nieren, grappig en lekker zichzelf. En als iemand alle uithoeken van Nederland bereikt, dan is het Rens wel.

2. TOM BARTEN
FOREVER:
Tricepsdinosauria.
HEALTH-HIT WANT:
Als fitness een religie zou zijn, hadden we Tom gebombardeerd tot founder en voorganger in de PBP-Kerk. Ooit begonnen als een afstudeeropdracht, is Bartens Personal Body Plan uitgegroeid tot een fitnesstrend van jewelste.

3. FRANCIEN REGELINK (Girlslove2run)
FOREVER: Door lopersbijbel Runnersworld uitgeroepen tot Runblogger van het jaar, en terecht.
HEALTH-HIT WANT: Voor je eerste liefdevolle kennismaking met hardlopen moet je bij het platform van Francien zijn.

4. EVY GRUYAERT
FOREVER: Podcast queen.
HEALTH-HIT WANT: Het aantal mensen dat dankzij de zwoele, zachte stem van Evy heeft leren hardlopen is ontelbaar. De enthousiasteling lanceerde eerder dit jaar ook Yoga met Evy, voor je eerste pogingen tot origami op de mat.

5.JOHAN NOORLOOS
FOREVER: Als Yoga een schoolvak zou zijn, was Johan je favoriete meester.
HEALTH-HIT WANT: De bekendste yogi van Nederland, wat zonder twijfel te danken is aan Johans missie om zijn enorme kennis over yoga met anderen te delen. Zijn favoriete uitspraak: ‘De echte yogales begint pas nadat je van nadat je van de mat af bent gestapt.’

6. ARANKA V/D VOORDEN (Fitgirlcode)
FOREVER: Bosslady pur sang.
HEALTH-HIT WANT: Aranka begrijpt alles van de pro’s en con’s van het fitgirl zijn. Ze is het populaire Fitgirlcode.com dan ook gestart naar aanleiding van haar eigen zoektocht naar balans. Alsof het niets is, is Miss Weelderige Lokken ook nog eens een succesvolle gymwear-lijn gestart.

7. ARIE BOOMSMA
FOREVER: Begeerde vrijgezel-af of sportende alleskunner, jij kiest.
HEALTH-HIT WANT: De inspiratiebron voor jouw ideale vriendje waar het sixpacks, sociaal medeleven en een stoere kledingstijl betreft. De Amsterdammer houdt van het ijzer en richtte daarom met enkele vrienden de Vondelgym op, die omschreven wordt als een ‘grote familie, persoonlijk, gezellig en keihard knallen’.

8. ERIK SCHERDER
FOREVER: Pleitbezorger voor een actief leven. Zitten is het nieuwe roken!
HEALTH-HIT WANT: Denk je aan professor Scherder, dan denk je: ‘Ik moet nú opstaan. ’Hij is tot alles bereid om ons bewust te maken van de gevaren van lang zitten.

9. HANNAH VREUGDENHIL
FOREVER: Deadliftend voorbeeld dat menig gym rat met een gebrek aan tijd of kookinspiratie te hulp schiet.
HEALTH-HIT WANT: Hannah doet niet alleen alsóf ze veel weet; de master of Social Sciences kan putten uit een schat aan eigen ervaringen en literatuurstudies rond voeding en fitness. Haar inspirerende woorden deelt ze via Instagram, blogs en events – menig collega schoot ze al te hulp met mentale support, een lezing of Doormeals.

10. MISTER TONY CHOCOLONELY
FOREVER: Fairtrade toppertje.
HEALTH-HIT WANT: Hier kunnen we kort over zijn. Tony is hartsvriend en rebound van menig fitgirl en onze favo treat op leg day. Chocoholic? Trek Tony aan z’n jassie. Wij tippen de special edition Popcorn Discodip: net als deze fairtrade kerel een welverdiende tien.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?