Victoire (29 - bijna 30 dus) woont en werkt in Amsterdam. Dat laatste doet ze bij The Trainers. “Ik geef daar training en help oprichters Rogier en Mink met het uitbouwen van deze geweldige community.” De jongens noemen me Fixie, professioneel duizendpoot en ‘Vic en fixer van de dingen’ zeg maar. Verder zijn we dol op elkaar, hebben we veel plezier en werken we met hart en ziel om onze dromen waar te maken in de komende jaren.” Victoire deelt haar motivatie, de avonturen die ze meemaakt en haar leermomenten met ons. Wie van deze blogs geen genoeg kan krijgen, kan haar natuurlijk ook volgen op Instagram.

Er is geen ontkomen meer aan en de organisatie voor het feestje is al begonnen, over twee weken is het zover… Ik word 30! En dat doet nogal wat met me kan ik je vertellen. Dus toen ik met WH’s Mariëlle besloot hier een blog aan te wijden wist wat mijn grootste uitdaging ging worden: hier niet een hele pagina vol miepen over mijn aanstaande verjaardag en hoe onzeker ik daar dus stiekem over ben. In het kader van de eerlijkheid en dingen niet mooier maken dan ze zijn (dat doen we al genoeg): ik worstel wat met mezelf deze dagen...

>> Omarm de squat, dit is waarom

Een jonge carrière in de sport (en de gedachte dat de gemiddelde 24-jarige me dus vijf stappen voor is op de ladder), weinig tijd om mijn vriendinnen te zien en een heartbreak die nog niet helemaal wil helen. Dingen die net iets meer binnenkomen met die 30e verjaardag voor de deur en er nu even niet voor zorgen dat ik de slingers al aan het ophangen ben. Gelukkig was daar WH-eindredactrice en mede WH Squad-heldin Kim die de volgende quote over de schutting gooide: “Vier elk jaar dat je cadeau krijgt”. Daar heeft ze natuurlijk meer dan gelijk in. Dus besloot ik gewoon te stoppen met sippen en wat inzichten met je te delen, dingen die het juist mooi maken om dat volgende decennium in te gaan. Want als ik het zo uiteenzet heb ik nogal wat dingen om dankbaar voor te zijn en is mijn leven natuurlijk ook gewoon te omschrijven als een hot mess.

Om dit allemaal kracht bij te zetten en je zelfvertrouwen - at any age - een boost te geven, geef ik samen met Laska een workout op het Fit for Summer event (waarvan de kaartverkoop op vrijdag 30 maart van start gaat). Cause that’s what we do best, motiveren en inspireren. Tegen je zeggen: you’ve got this and so do we! Niets werkt beter om in jezelf te geloven dan jezelf overtreffen en fysieke barrières te doorbreken dan een workout. En dus ook, voor mezelf en iedereen die het weten wil, waarom het top is om 30 te worden:

>> Fitheid en in shape zijn komt in alle vormen en maten

Blij met mijn lijf

Los van van bovenstaande struggles zijn er ook heel veel onzekerheden juist verdwenen. Vooral op gebied van mijn lijf en wie ik ben neemt de acceptatie het over. Druk maken om een opgeblazen buik, kleine borsten of ander fysiek ongemak doe ik niet meer. Ook bij mijn vriendinnen zie ik dit veranderen, want waarom zouden we ons hier ook druk om maken? Dit is wie je bent en dat is prachtig. Als iemand je probeert iets anders wijs te maken, is die persoon jouw tijd gewoon niet waard, vind ik. Heerlijk om deze onzekerheden langzaam maar zeker te voelen verdwijnen.

Fitter dan ooit

Mijn lijf werkt, en hoe! Het is inmiddels bekend dat regelmatige beweging ervoor zorgt dat je lijf langer gezond blijft en de cellen in je lichaam zich beter vernieuwen. Plus het feit dat je die fysieke onzekerheden dus minder worden en je gaat trainen om fit te zijn en je goed te voelen, niet enkel voor het resultaat in de spiegel. Persoonlijk ben ik aan het pieken als het aankomt op sport. Er zit nog wat meer in en ik ben van plan dat eruit te halen de komende jaren. Kom maar op! Ik kan je alleen maar aanraden om een sport te vinden die bij je past en vlieguren te maken, dit gaat je zoveel brengen.

>> Dit wist je nog niet over de sportende man

Mijn eigen urban tribe

Misschien heb je nu wat minder vrienden en vriendinnen dan toen je begin twintig was, maar de vrienden die je hebt zijn blijvertjes. Ze kennen je als geen ander en jullie hebben waarschijnlijk al het nodige meegemaakt. Dit zijn de mensen die nog op het bootje bleven staan toen de stormen uitbarstten, er nog steeds stonden toen de stormen gingen liggen en dat wederom zullen blijven doen als de wind weer gaat aanwakkeren. Met deze mensen zul je het gaan doen de komende jaren, jouw urban tribe. Ik zou niet weten waar ik zou zijn zonder die van mij.

Weten wat je wilt en daarvoor gaan

De hele reden waarom ik hier mijn schrijfsels mag plaatsen eigenlijk! Nu een jaar geleden gaf ik mijn baan op, begon een nieuwe opleiding en nu mag ik elke dag doen wat ik tof vind: training geven, schrijven en sporten. Sommige mensen lijken al vroeg te weten wat ze willen en gaan daar heel hard voor. Dat is bewonderenswaardig en ontzettend knap. Maar geloof me als ik zeg dat dat in de meeste gevallen niet zo is. Veel inzichten komen pas later. Te veel keuzes en je hart willen volgen, een probleempje van onze generatie. Wel een probleempje dat mooie kansen met zich meebrengt, want ja, je kunt altijd een ander pad in slaan. Dus verzamel die flinke dosis moed, accepteer dat de weg niet altijd zonder beren en bergen zal zijn en ga ervoor!

Geen fear of missing out meer

Gewoon lekker in bed. Met Pizza. Op zaterdagavond. Volgens mij is mijn punt duidelijk...

Relativeringsvermogen en veerkracht.

Ja, het doet pijn pijn. En ja, ik had verwacht om mijn 30e een stuk meer gesetteld te zijn en bijvoorbeeld iemand te hebben om mee te mealpreppen op zondag. Maar het is niet zo. En daar heb ik even helemaal geen invloed op. Dit is een van die dingen die zich bevindt in het vakje: ‘heel belangrijk, geen invloed op’. Dus heb ik geleerd om die dingen dan ook daar te laten en niet uit alle macht te proberen ze daar uit te trekken. Waar ik eerst nog weleens wilde schoppen en slaan weet ik nu dat dit niets zal uithalen. Dus voor nu zijn het planeten in mijn heelal die orbits maken en er gewoon zijn. Dat, lieve meiden, geeft zoveel rust.

En als het dus even allemaal niet gaat, heb ik een tip voor je en geloof me dit lucht op. ;) Zet een zielig muziekje op - Adele doet wonderen - ga onder een warme douche staan en ugly cry it all out. Het hoeft niet allemaal mee te zitten. Het voelt soms alsof het leven één groot ‘plan b’ is, maar uiteindelijk is het allemaal goed zoals het is. Een zetje in de rug nodig? Meld je aan voor het Fit For Summer event en kom met me trainen! Krijg je daarna een dikke knuffel van me. :)

Fotocredits: Mike Vlietstra

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?