Zo sport en eet Miss Nederland 2015

Blog


Hoe Miss Nederland Jessie Jazz Vuijk zich voorbereidt op de grote Miss Universe verkiezing? Wij belden haar een paar dagen voordat ze op het vliegtuig stapte richting Las Vegas en vroegen haar alles over haar sport- en voedingsregime.

20 december is het eindelijk zover: na maanden voorbereiding vindt de Miss Universe verkiezing plaats in Las Vegas. Heb je er zin in?
‘Ja, mega! Nadat ik Miss Nederland ben geworden, ben ik gelijk begonnen met voorbereiden en uitkijken naar dit belangrijke moment.’  
  

  
 
De Miss Nederland en Miss Universe verkiezing draait voor een groot deel om je (prachtige!) uiterlijk. Ben je daar altijd al veel mee bezig geweest?
‘Ik hou wel van sporten, maar het komt vaak in vlagen. Vroeger deed ik aan hockey en paardrijden, maar dat was vooral voor mijn plezier. Later begon ik met modellenwerk, maar aangezien ik een vrij slank postuur heb en geen fan ben van diëten, hoefde ik dat ook niet. Ik ben er dus nooit heel erg bewust mee bezig geweest.’
   


 
Wat heb je aangepast in je voedingspatroon toen je je ging voorbereiden op de verkiezing?
‘Ik ben een aantal keren bij een voedingsdeskundige van Splash Amsterdam langs geweest en zij heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. Ik probeer nu echt gevarieerd te eten – geen superfoods – en doe wat goed voelt voor mijn lichaam. Ik eet ook lekker een dikke volkoren boterham als ik daar trek in heb. Ik hou ook wel van snoepen maar neem dan niet heel veel. Het mezelf ontzeggen vind ik onzin. Dan maak je het alleen maar moeilijk voor jezelf. Ik leg er dus niet zoveel druk op, maar eet met mate.’
    

 
 
Wat is jouw ultieme voedingstip voor een gezond lichaam?
‘Mocht je willen afvallen, dan geloof ik dat het ‘t best werkt om meerdere kleine porties per dag te eten. Dat werkt in ieder geval voor mij, zo heb ik nooit trek en geen cravings. Dus veel kleine gezonde dingetjes, verspreid over de dag. En natuurlijk veel water drinken!’
  

 
 
Wat eet je zoal voor en na een training?
‘Voorafgaand eet ik vaak een banaan, ongeveer een half uur van tevoren. Na de workout bestel ik op de sportschool vaak een shake met havermout, vanille proteïne, melk en fruit. Ik doe in ieder geval absoluut niet aan calorieën tellen – daar word je volgens mij helemaal gek van.’ 
  

 
 
Hoe ziet je week er nu uit qua training?
‘Ik combineer personal training met groepslessen. Ik vind teamsport en competitie leuk, dat houdt het ook echt gezellig en word ik vrolijk van. Body pump, pilates, yoga, bootcamp – het verschilt een beetje, maar ik probeer wel minimaal drie keer per week te gaan. Alhoewel, ik kan soms ook wel laks zijn hoor, haha! Ik moet alleen oppassen dat ik niet te slungelig word, ik zou wel wat meer spieren willen hebben.’
  

 
 
En qua uiterlijke verzorging: hoe houd je je huid zo mooi en stralend?
‘Veel water drinken – dat kan ik niet vaak genoeg benadrukken. Dan loop alles lekker door! Ik eet gezond en mijdt frisdrank, dat heeft natuurlijk ook veel invloed op je huid. Mijn benen scheer ik trouwens niet meer, doe alleen nog maar aan waxen. Dat vindt mijn huid ook prettiger, want ik had altijd veel last van bultjes. Ik ga naar Delete waxing en nu ik er een paar maanden regelmatig kom, doet het gelukkig ook geen pijn meer.’
   


 
Wat is de allerbeste beautytip die je ooit hebt gekregen?
‘Ik kan best een lastige gezichtshuid hebben, en ben door de organisatie van Miss Nederland bekend geraakt met Hannah. Daar ga ik nu iedere maand naartoe en heb nooit meer puistjes! Het is zo relaxed: door de bindweefselmassage krijg je een veel betere doorbloeding en wordt je huid weer lekker soepel. Daar ben ik echt heel blij mee.’
  

  
 
>> Volg Jessie via Instagram!
Stemmen op Jessie kan via deze link.

 
 
 
Lees ook:
>> 11 voedingstips van topatlete Dafne Schippers
 
>> Eetdagboek van Hannah Vreugdenhil
 
>> Wat houdt matigen precies in, en werkt het met afvallen?

Een tamelijk onbekend symptoom van angst waarover je meer moet weten. 
Zou dit rigoureuze vagina-trainingsregime voor een beter seksleven zorgen? 
Je denkt misschien dat je de enige bent. Maar IEDEREEN die regelmatig sport herkent deze 14 dingen – ze zullen het alleen niet toegeven!