Emilia, (a.k.a. Emiel), is een van onze Women's Health ambassadeurs. Als foodie in hart en nieren heeft ze een onwijs grote passie voor alles omtrent gezondheid en voeding. “Het liefst sta ik dagenlang in de keuken, en daarom ben ik afgelopen jaar mijn eigen blog gestart om anderen te inspireren met verrukkelijke recepten, handige tips and tricks en reviews van nieuwe producten. Ik probeer daarnaast te benadrukken dat balance the key is." Onder dat motto 'balans' besloot Emilia dat ze weleens wat minder streng voor zichzelf mag zijn. De touwtjes hoeven niet zo strak in handen en ze mag ook best wat vaker niksen.

"Een nieuw begin, een frisse start van 2018 en daar hoorde ook dit jaar uiteraard een lading goede voornemens bij. Want eerlijk is eerlijk, we hebben ze allemaal aan het begin van het jaar weer keurig genoteerd. We willen het liefst kilo’s lichter zijn, stoppen met alcohol en vaker sporten. In principe zijn dat haalbare doelen, zolang je de lat maar niet te hoog legt voor jezelf. Ik bedoel, het moet allemaal wel een beetje leuk blijven, right? Toch slaagt maar een klein deel erin om zijn of haar doelen en goede voornemens te behalen. Dat blijkt wel!

Toen de redactie van Women’s Health mij begin dit jaar vroeg wat mijn goede voornemens waren, heb ik dus ook lang nagedacht. Wat wil ik in 2018 bereiken en wat is mijn doel? Ik heb alle clichématige voornemens aan de kant geschoven en lang zitten broeden op een écht goed voornemen voor mij dit jaar. Want: ik hoef niet af te vallen, die ene bepaalde jeans te passen of gezonder te leven. In tegendeel, ik mag de teugels wel wat vaker laten vieren. Gewoon eens nergens bij nadenken, de remmen losgooien en wat meer genieten. Kortom: vaker mijn momenten pakken en niks doen!

Ik denk dat ik lang niet de enige ben die dit herkent. We leven in een maatschappij die voortdurend gericht is op presteren, en daarom willen we daar niet aan onder doen. Altijd voor het hoogst haalbare gaan en uitermate goed je best doen. Ergens geen controle over hebben is dan ook misschien niet aan jou besteed. Daarom wil ik jou bij dezen graag uitdagen om eens lekker uit je comfortzone te komen en mee te doen aan deze challenge. Go wild!

Wat houdt de challenge precies in? Minder orde en structuur aanbrengen, maar juist wat meer chaos in dat leven gooien! Ergens geen controle over hebben, het gewoon op je af laten komen en bewust tijd nemen om te ontspannen. Klinkt als een heel lekker voornemen, don’t you agree?

Omdat we al een tijdje in 2018 leven, heb ik al een subtiel beginnetje gemaakt met deze challenge en ik kan je vertellen: het bevalt mij méér dan prima. Hoe ik mijn levensstijl gedeeltelijk heb aangepast? Dingen doen die ik nooit zou doen, wél doen! En andersom ook: dingen die ik normaal wel zou doen, een keer laten voor wat ze zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verplichting van social media, af en toe de studie links laten liggen en wat vaker ongezonder leven (oeps!). Natuurlijk blijft gelden: alles met mate, maar wat vaker niks doen en de touwtjes uit handen geven, kan ik je zeker aanraden! Doe je met me mee en gooi jij de remmen af en toe ook eens lekker los dit jaar? Genieten geblazen! Stay tuned!"

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?