Je hebt het vast al eens gehoord: het zou niet goed zijn om je haren dagelijks te wassen. En al helemaal niet met shampoo en conditioner. Er zijn zelfs mensen die überhaupt gestopt zijn met haarproducten en zweren bij een all-natural aanpak.

Maar wat is waarheid en wat gebeurt er eigenlijk als je het niet wast?

Ik ging op onderzoek uit en besloot twee weken lang mijn haar niet te wassen. Normaal gesproken was ik het ongeveer om de vier dagen, dus dit was een behoorlijk grote stap..

Wat er gebeurde met mijn haar, of het vies werd, en hoe ik er na veertien dagen uitzag? Dat zie je in onderstaande video.

Ik vond het een heel interessant experiment en zoals mijn kapper aan het einde van de video al aangaf: het zou zeker geen kwaad kunnen om eens een periode te stoppen met shampoo en conditioner. Probeer het dan wel langer dan twee weken, ga voor minimaal zes weken. Tussendoor mag je wel je haar gewoon nat maken (dat heb ik deze keer niet gedaan). Als het goed is moet je dan een verandering in je haar gaan zien – een soort detoxkuur voor je hoofdhuid als het ware!

Durf je het aan?

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?