Dat je dagelijks je hardloopschoenen onder bindt, betekent nog niet dat je altijd zín hebt om hard te lopen. En net die keer dat je staat te popelen, heb je natuurlijk geen tijd. Zul je net zien. Ja, deze dingen herken je sowieso als je graag een rondje rent.

1. Je hebt altijd zin als je eigenlijk geen tijd hebt

Snel voor werk? Vooruit, klein rondje dan, 3 kilometer max, anders red je het allemaal niet. Je had niet eens door dat je de eerste kilometer er al op had zitten wanneer je door de oortjes van je muziek hoort dat je al op 2 km zit… oops! Dat is dus sowieso een totaal van 4, want je moet ook nog terug. Hoezo gaat het nu allemaal zo lekker? Hoezo heb je nu ineens wél zin om er nog 8 km bij aan te plakken? Nu het niet kan. Zou het ermee te maken hebben dat je de lat nu zo laag legt?

2. En dit gebeurt er ook als je geen tijd hebt

Als je gebonden bent aan tijd, lijken de mogelijkheden voor nieuwe routes de pan uit te rijzen. En dan moet je ze ook metéén uitproberen die nieuwe routes, want die ga je natuurlijk nooit allemaal onthouden. Zouden ze het op je werk begrijpen als je wat later komt en wat langer doorgaat?

3. Wanneer je lang niet hebt gerend gaat het supergoed

Juist als je denkt dat je er weer helemaal in moet komen, omdat je een tijdje niet hebt gelopen, vliegen de kilometers aan je voorbij. Lekker! Het zal de ontspanning van je spieren wel zijn.

4. Denk je dat de dag erna voort te kunnen zetten…

… gaat die vlieger even niet op. Je bent gisteren veel te hard van stapel gelopen, dat moge duidelijk zijn. Je spieren lijken er geen zin in te hebben. Je omgeving gaat in slow motion aan je voorbij en je benen lijken van lood.

5. Het eind van je rondje is in zicht en dan…

… pompt de macarena door je oortjes. Old school met enige verborgen gêne werk altijd goed op je motivatie. Oke nog een klein rondje dan.

6. En nog een

Want: hoe dichter je bij je huis bent, hoe meer mogelijkheden je ziet.

7. HONGER!

Begin je de dag met een run? Dan hakt de honger erin als een beer, alleen een beetje meer. Je bent niet te stoppen. De hele dag door is een aaneenschakeling van diners. Diners ja, in de ochtend, middag en avond. Je bent een gevaar voor al het eetbaars binnen je aura.

8. Je voelt je als een dravend hertje

Totdat jouw spiegelbeeld in een ruit deze kortstondige vreugde aan diggelen gooit en je ziet dat je onderbenen een beetje zwalken en je bovenlijf bewegingen maakt waarvan je niet eens wist dat je ze in je had.

9. Je voelt jezelf een held

Correctie: je bént een held! Sowieso.

10. En als de weersomstandigheden pittig zijn al helemaal

Niemand zegt: “yes het regelt, ik heb zo’n zin om hard te lopen.” Maar als je het dan doet is het - met recht - dubbel genieten als jij je niet laat tegenhouden. En het is overal lekker rustig. Die plek waar je normaal struikelt over de sporters (we noemen een Vondelpark of het Utrechtse rondje om de singel) is geen kip te bekennen en heb je helemaal voor jezelf. Kun je dus best even een intervalletje inlassen, niemand die ongevraagd wordt geconfronteerd met jouw tomatenhoofdje.

11. De douche achteraf is GOUD waard

Omdat je uit de winterse ijskou komt, of omdat het zweet als een idyllisch watervalletje tussen je billen door glibbert.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?