Uiteten, maar niet meteen zin in een heftig maal met het aantal calorieën van drie zakken chips? De oplossing is dichtbij: healthy hotspots. Oftewel: hotspots met een gezonde hap. Amsterdam is er rijk aan.

The Avocado Show

Als er een tent is in Amsterdam die het afgelopen jaar veel aandacht naar zich toe wist te trekken en veel populariteit wist te verzamelen dan is het The Avocado Show wel. Je kunt 'm niet gemist hebben. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor gerookte zalm met waterkers, perfect gepocheerde eitjes, hollandaise saus en natuurlijk avocado; verschillende soorten toast met avocado, bowls, pannenkoeken, poké bowls, nacho's salades, buns en nog veel meer met avocado en allemaal even Insta-waardig.

Daniel Stalpertstraat 61 HS

Coffee & Coconuts

Houd je schoenen aan je voeten! Door de beach vibe zou je bijna vergeten dat je je in een openbare eetgelegenheid begeeft in plaats van op het strand. Bij Coffee & Coconuts is de koffie heerlijk en wordt het eten met hart en ziel bereidt. Start je dag met een heerlijke, felgekleurde bowl vol met gezondheid en sluit je dag af met een zonnige Aziatische dish. Of sluit je dag af met een ontbijtje, want dat kan ook gewoon.

Ceintuurbaan 282-284

Vegan Junkfood Bar

Geen vette bak kunnen halen omdat je toevallig vegan leeft? Wie zegt dat? Bitterballen, shoarma, 'fish' and chips onder de mooie naam wish and chips, prachtige burgers, kapsalon en nuggets zijn nog maar een zuinige greep uit het ruime assortiment. En ook deze kun je allemaal linea recta op je Instagram-account slingeren.

Marie Heinekenplein 9 – 10

Staringplein 22

Restaurant De Kas

In de voormalig Amsterdamse stadskwekerij uit 1926 kweekt het restaurant hun eigen kruiden en groenten. Verser wordt het niet. Elke dag wordt er een menu samengesteld op basis van de oogst uit de kwekerij. Verse seizoensgroenten spelen de hoofdrol, aangevuld met wat vis van duurzame visserij en biologisch vlees uit de regio. Zodra het weer het toelaat kun je in de zomer je lunch en aperitief buiten op het terras bij de kruidentuin verorberen.

Kamerlingh Onneslaan 3

The Meets

Ontbijten met een Avocado-Lime taart of acai cachew cheesecake? Dat kan bij The Meets. Naast deze overheerlijke taarten hebben ze een uitgebreide menukaart met zorgvuldig gekozen gerechten voor zowel ontbijt, lunch als diner die je zal doen watertanden. Alle gerechten en dranken zijn bereidt met eerlijke ingrediënten, waar geen kunstmatige suikers aan toegevoegd worden. Er worden zoveel mogelijk producten afgenomen bij locale leveranciers. Met veel liefde worden de gerechten gemaakt én gepresenteerd op jouw bordje - en dat is één groot feest voor zowel het oog als voor de smaakpupillen. Heb je allergieën, ben je vegetarisch of vegan? Ook dan kan je zeker terecht bij The Meets.

Cornelis Troostplein 3

Beter & leuk

Deze lunchroom en take away (ook ‘s avonds) is dé bestemming voor iedereen die vega, vegan & glutenvrij eet. Ze koken zoveel mogelijk met bio-, seizoens- en lokale producten. In een creatieve en gezellige sfeer kun je genieten van je ontbijt en lunch, maar ook kan je er terecht voor lifestyle producten en workshops. Naast een lunchroom is Beter & Leuk ook een inspirerende plek qua aankleding, zo worden er vintage en upcoming kunstuitingen in het interieur verwerkt.

Eerste Oosterparkstraat 73 en 91

Vinnies

Als je bij Vinnies naar binnen stapt voel je je meteen thuis. Dit komt door de woonkamerachtige sfeer. Het is een plek om te genieten van goed eten en een fijn gezelschap. Naast het smullen van de heerlijke foods kun je ook shoppen voor je huis. Alle meubelstukken bij Vinnies zijn te koop.

Haarlemmerstraat 46 HS

Nieuwezijds Kolk 33 HS

Scheldestraat 45 BG

Meatless district

De naam zegt het eigenlijk al! Bij Meatless District kun je terecht voor de ultieme vegan beleving. Alle hapjes en dranken die hier worden geserveerd zijn plantaardig en 100% tasty. De Meatless District heeft het stoffige imago van de vegans weten te ontkrachten met hun modern gedecoreerde toko. Het menu is enorm veelzijdig. Voor alle vegan maaltijden kun je dus terecht bij Meatless district, en je kunt er ook nog eens lekker borrelen.

Bilderdijkstraat 65-67

SLA

Deze Organic saladebar is als familiebedrijf ontstaan. Doordat de familie veel moest reizen, last had van allergieën en ziektes leerden ze wat voor een positief effect puur eten kan hebben op hoe je je voelt - zowel fysiek als mentaal. Bij SLA kun je onbezorgd je bord tot de bodem leeg eten, iedere hap bouwt mee aan je gezondheid én aan die van de aarde. Geniet bijvoorbeeld van de salade met huisgemaakte bloemkoolfalafel of de salade met gerookte zalm. Smullen kun je hier zeker!

Ceintuurbaan 149

Claude Debussylaan 35

Westerstraat 34

Utrechtsestraat 10HS

Middenweg 55B-H

Haarlemmerdijk 50

Amstelveenseweg 124

Jackson Dubois

Op het Spui vind je deze sfeervolle bar waar je kunt genieten van Amerikaanse hamburgers tot Indonesische rijsttafels. Eigenaar Jackson (overigens niet zijn echte naam, dat is Jean-Pierre) laat zich inspireren door de herinneringen aan zijn wereldreis. Als klein jongetje had hij al een grote interesse in wijn, op latere leeftijd struinde hij iedere wijngaard af naar de beste smaak - voor een goede wijn kun je dus zeker bij meneer Dubois aankloppen. In zijn restaurant proef je de dranken en gerechten van over de hele wereld. Hij adviseert je om elk gerecht écht te ervaren, zo lijkt het net of je in het desbetreffende land geweest bent.

Spui 10

Pluk

In de negen straatjes zit een leuk lunchtentje: Pluk. "Pluk is er voor iedereen die houdt van healthy food en vrolijke mensen", om de mensen achter pluk te mogen citeren. Ze serveren onder andere gezonde salades, broodjes, koffie, wraps en je kunt er terecht voor interieurartikelen. Als je in bent voor een gezonde maaltijd en een goed gesprek kun je gaan tafelen bij Pluk. Ga je voor een frisse salade? Of heb je trek in een vers sapje? De keuze is reuze. Ook kun je gebruik maken van de to go-service, als je wat minder tijd hebt om uitgebreid te lunchen.

Reestraat 19

Hier vind je een volledig actueel hotspot-overzicht.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?