Victoire Klaassen is personal trainer en deelt haar motivatie, de avonturen die ze meemaakt en haar leermomenten met ons. Wie van deze blogs geen genoeg kan krijgen, kan haar natuurlijk ook volgen op Instagram. Ook zij voelde zich aangesproken door #inshapemyshape en deelt haar verhaal.

"#inshapemyshape is een belangrijke campagne, voor mij en voor alle vrouwen. Het gaat over accepteren wie jij bent en wie de ander is. Trots zijn op elkaar en niet veroordelen wie de ander – op het eerste oog – is. Zo krijg ik evenals mijn gym vriendinnen vaak te horen dat onze lijven wat breed zijn, dat doet pijn, we werken er hard voor.


Powervrouw en hoofdredactrice Milou kreeg te horen dat ze niet fit genoeg zou zijn voor haar job. Ik ken bijna geen fittere vrouw! Fitheid, in shape zijn, komt in alle vormen en maten. En het lijkt sociaal geaccepteerd om daar commentaar op te mogen geven. Waar we netjes onze mond houden als er een stuk broccoli tussen je tand zit, je legging doorschijnt en zélfs als je gewicht een gevaar begint te vormen voor je gezondheid, lijkt in shape zijn iets is wat je van commentaar mag voorzien.

Ik geloof dat in shape zijn, evenals fit zijn, een proces is, mentaal en fysiek. Er zijn ups- en downs, maar de basis is je goed voelen. Ieders ideale shape is anders, ieders proces is anders. In shape zijn is voor mij mentaal en fysiek klaar zijn voor elke uitdaging in het leven. Dit is mijn proces:

In shape komen

Vroeger was ik geen doorzetter, ik gaf snel op om daar een knagend schuldgevoel aan over te houden. Toen ik begon met trainen leerde ik dat ik het wél kon, mijn dromen waarmaken. Als ik mijn doelen maar helder voor ogen houd. Daarom keer ik regelmatig terug naar de tekentafel wat mijn doelen betreft, train ik zoveel mogelijk en ben ik zelfs trainster geworden. Dit doe ik om de beste versie van mezelf te zijn en anderen te helpen dit te worden.

In shape zijn

Ik stel doelen, geef niet meer snel op en ben gelukkiger dan ooit. Dat daar een stel brede schouders, plattere borsten en flink wat spiergroei bij komen waar soms commentaar op is? Kan me niets schelen. Als ik in de spiegel kijk zie ik een lijf wat met wilskracht gebouwd is en daar ben ik meer dan trots op! Ik kan mezelf recht aankijken en zeggen dat ik ready ben voor wat het leven op me afvuurt.

In shape blijven

Hier komt de uitdaging, je kunt je niet elke dag top voelen. Maar wanneer ben je niet meer in shape? En hoe zorg ik dat ik niet te veel van mezelf ga eisen? Want ja, ik knal weleens te hard door, ben kritisch naar mezelf en voel me schuldig als ik een dag niet in de gym sta. Dat is ook niet goed. En ik geloof dat veel fitte meiden daarmee te kampen hebben. Dus blijf lief voor jezelf, stel niet telkens hogere eisen aan in shape zijn. Ook niet als er kritiek van anderen komt. Blijf bij jezelf, evalueer waar je staat en wees niet bang om soms lekker een stapje terug te doen. Ook als dat betekent dat je even iets minder strak in je velletje zit.

Wat betreft al het ge- en beoordeel? Laten we vooral blijven praten met elkaar, vraag anderen hoe ze zich voelen in plaats van aannames te doen. Voel je je wel/niet in shape, deel het met ons en met iedereen! Op dat wel elkaar mogen inspireren en elkaar kunnen helpen daar te komen, op die plek waar we ons goed voelen en gezond zijn."

Over #inshapemyshape

Met Women’s Health willen we een einde maken aan body shaming en dit onderwerp deze zomer op de agenda zetten. Fit zijn heeft niet één bepaalde maat. We willen jullie uitdagen om fit zijn niet meer te associëren met een type lichaam, een kledingmaat of jouw BMI - fit ziet er echt bij iedereen anders uit. Om dit voorgoed uit onze hoofd te prenten starten we de campagne #inshapemyshape, geen negatieve gedachten meer, jezelf niet meer naar beneden halen maar vooral trots zijn op jouw eigen lichaam en wat je lichaam allemaal kan. Doe je met ons mee? Plaats een foto van jezelf met jouw verhaal op Instagram of Facebook, tag Women’s Health en gebruik de #inshapemyshape. Gedurende de komende weken zullen we bijzondere verhalen van jullie delen op onze kanalen!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?