Kim (48) laat zien dat je op elke leeftijd fit kunt zijn. Ze heeft vorig jaar gevlogd over afvallen en met succes, want ze is nog altijd tien kilo lichter. Deze half-Surinaamse Haarlemse versterkt als freelance eindredacteur regelmatig het Women's Health-team en werkt zowel voor online als print tijdschriften. In haar vrije tijd loopt ze hard in en om haar hometown of laat ze zich drillen tijdens een rondje CrossFit. Maar ze krijgt ook energie van steeds weer nieuwe dingen leren en op reis gaan met vriendinnen of met haar vriend en twee kinderen. Haar motto? “Vier elk jaar dat je cadeau krijgt. Hoe vaak ik mensen hoor zeggen: ik ben ál dertig, of veertig... Moet je dat dan blijven zeggen tot je 86ste? Ik las dat futurologen verwachten dat mensen zo ongeveer onsterfelijk zijn in de toekomst, dus dat wordt nog wat. Ik denk altijd: wees blij dat het je gegeven is.”

>> We proudly present: de WH squad

Mijn eerste blog voor Women's Health! Wat een mijlpaal. En, hoe toepasselijk: ik ben net terug van een rondje hardlopen en schrijf dit gutsend van het zweet. Nou ja, overdrijven is ook een vak, maar je wil nu echt niet naast me zitten. Waarom ik trots ben op deze blog en op het feit dat ik vandaag wel ben gaan hardlopen, zal ik uitleggen.

1. Ik ben vandaag vrij. En dan heb ik de dag van tevoren altijd hele visoenen van wat ik dan (niet) ga doen. Gisteren had ik al gecrossfit, dus vandaag was het plan: wakker worden, kids naar school en dan hup, weer terug in bed. TV aan, ontbijtje on the side, koffie, tijdschriften om me heen en úren niets doen. Deed ik dat ook? Welnee! Eenmaal aangekleed, dacht ik: 'Hm, lekker hardloopweertje wel. Hoe lang duurt het nou helemaal voordat ik mijn legging en hardloopschoenen aanheb? Ik weet dat ik daarna de rest van de dag trots ben op mezelf. En misschien ren ik die donkere wolk boven mijn hoofd ook meteen weg.'

2. Want die had ik vandaag. Met de nadruk op 'had': ik had de hele nacht liggen malen. O nee, van twaalf tot twee heb ik nog even geslapen. Maar iets zit me helemaal tot híer – zie de denkbeeldige hand boven het hoofd – en toen ik wakker werd omdat ik het te warm had (mijn dekbed is nog steeds ingesteld op nachten van -7) kon ik niet meer in slaap komen. En toen deed ik maar één ding: piekeren. Je kent het vast, van die issues waarvan je echt wel weet dat je ze 's nachts niet gaat oplossen en dat je nu echt moet gaan slapen... Maar ja, dat is makkelijk gezegd. En ik vind het dubbel zo moeilijk om te gaan sporten na een slopende nacht. Maar ik deed het toch.

instagramView full post on Instagram

3. Het berichtje van vriendin Leonie gaf de doorslag. Om 8.30 uur appte ze vanmorgen trots: "Net een rondje Westerpark gedaan". Met zo'n spierbal erbij. Vond ik knap, want we hadden gisteravond behoorlijk wat wijn, risotto en mini-chocolade kokosmakronen (van die dingen waarvan je er nooit één eet, traktatie van onze derde musketier Ellen) weggewerkt. Vriendinnenavonden, je weet hoe die dingen gaan. Maar na dat appje was ik om: aan met die schoenen en wegwezen.

>> Beginnen met hardlopen? Dit wil je weten!

4. En daar ging ik hoor, met een big smile. De problemen die ik vannacht had, werden met de wind meegenomen. Bizar hoe dat werkt. Oplossingen komen aangewaaid tijdens het rennen, ik krijg letterlijk meer lucht in mijn hoofd door dat rondje langs de weilanden. En er komen ook ineens allerlei ideeën tot leven, ideeën voor verhalen (ik ben naast mijn eindredactiewerk voor Women's Health ook journalist), voor reizen (dol op, zeker met El, Leonie en the family), voor wat ik die avond ga eten (ja, laten we ook praktisch blijven). Kortom, ik kan niet zonder.

5. En, ik beken: ik kan ook niet zonder mijn smartwatch. 'Ik ben een slaaf van mijn AppleWatch', grap ik vaak, maar het is wel waar. Ik vind het zo lekker als die drie rondjes – waarin wordt bijgehouden hoeveel je hebt getraind, bewogen en gestaan – aan het einde van de dag allemaal vol zijn. Doe je dat vaak genoeg, dan krijg je een virtuele medaille. Love it. Herkenbaar? Ik hoop het! Afijn, er zijn nu twee cirkels vol, ik kan met een gerust hart gaan douchen.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?