Lisa goes Vegan: 5x happy healthy holiday tips

Blog


Dankzij deze tips van Lisa beleef jij de meest healthy en happy feestdagen ever.

Het einde van 2016 nadert! Het (vr)eetfestijn is voor veel mensen voorbij en de laatste dagen van 2016 naderen! Wat ga je deze laatste dagen van het jaar allemaal doen?
    
Ik zet 5 happy & healthy holiday tips voor je op een rij:
    
1. Deel eten uit! Heb je veel eten over van de Kerstdagen? Gooi niets weg maar kijk of je nog een lekker gerecht kan maken. Nodig vrienden uit en organiseer een gezellig 3 of 4ee kerstdag-etentje. Zo blijf je niet alleen thuis opgescheept met al die kerstkransjes.
      
2. Ruim op! Dan heb ik het niet alleen over je koelkast met allerlei ongezonde dingen, maar ook je huis, kamer of auto. Het opruimen van spullen werkt rustgevend.Zet een muziekje op, zet een lekkere kop koffie of thee en ga je spullen door. Vraag jezelf af ‘Heb ik dit het afgelopen jaar aangehad of gebruikt en ga ik het binnenkort nog echt gebruiken?’ Dikke kans dat je veel overhoudt. Geef je tas met spullen weg of aan een goed doel, zo maak je er iemand anders ook nog blij mee
   
3. Minder televisie en social media, meer tijd voor een boek! Waar je misschien voorheen nooit tijd had om je boekenlijstje af te werken, ga je daar nu tijd voor maken! Zet je telefoon even uit en begin in dat ene boek die je al zolang wilde lezen. Op zoek naar een aanrader voor gezond plantaardig eten? ‘How not to die’ van Dr. Michael Greger. Ge-wel-dig boek!
      

liza1

    
   
4. Ga eropuit! Het is misschien verleidelijk om de stad in te duiken en alle winkels met enorme SALE af te struinen, maar ga lekker naar buiten in de natuur en maak een bos of strandwandeling. Zet je telefoon even uit en geniet van de natuur om je heen. Scheelt je niet alleen geld, maar je geeft jezelf ook een extra zen-momentje.
  
  

liza_2__1__c92

     
    
5. Niet later, maar nu! Weet je eigenlijk al wat je graag wilt doen volgend jaar? Goede voornemens? Met pilates beginnen? Vaker plantaardig eten? Een verre reis maken? Waarom zou je straks beginnen als het nu al kan? Maak je plannen al concreet dan is het straks makkelijker om de eerste stap te zetten. Ga alvast op zoek naar die goede pilatesschool en probeer alvast wat plantaardige recepten uit. Het begin is namelijk de belangrijkste stap!
     
Ik wens jullie alvast een feestelijk, gezond en knallend 2017 toe!
  
See you next week!
Lisa 
  

Ondertussen trek gekregen in een lekkere en gezonde salade? Lisa deelt haar favoriete couscoussalade uit haar nieuwe boek! Saffraan couscous met gegrilde aubergine en sinaasappel!
  
Lees ook:
>> Recept: raw avocadotaart
  
>> Vegan én gespierd? Deze mannen zijn het bewijs

Hoe pak je de draad op en kom je weer in shape na een zwangerschap? CrossFitter Brenda van Zaanen-Koolhaas vertelt je er alles over.
Brenda van Zaanen-Koolhaas vertelt over CrossFit, gespierd zijn en het voordeel voor (oud-)turnsters die aan CrossFit willen beginnen.
Nee, jezelf op de eerste plaats zetten is niet arrogant. Lienke (DearGoodMorning) legt uit waarom je dit écht moet doen.
WH's editor Marije (zonder glutenallergie) nam de proef op de som.
Krystl: ‘Mijn dagelijkse yoga practice is altijd een goede check om te voelen hoe ik ervoor sta die dag.’