Inspirerend: Nafi Thiam over haar olympische medaille en de beste hardlooptights

Blog


Behind the scenes bij de internationale fotoshoot met Nafi Thiam voor Nike. 

  

In een grote fabriekshal in New York treft WH's editor Marije de Belgische atlete Nafi Thiam. De zevenkampster is trotse eigenaresse van een gouden plak die ze won tijdens de Olympische Spelen in Rio. Ze is omringd door een stuk of veertig mensen die druk heen en weer rennen. Het is een georganiseerde chaos – iedereen weet wat ‘ie moet doen. Er staat een buffettafel vol met o.a. fruit, noten en pure chocola klaar. Kortom: alles waar een fitgirl van droomt. Vandaag vind er een belangrijke fotoshoot van Nike plaats. Al voor de Olympische spelen hadden ze Nafi op het oog als gezicht voor hun vernieuwde tights. Kan natuurlijk ook niet anders, met zulke prachtige lange, sterke benen. 
  

nafi thiam women's health nike zonal tights

Behind the scenes – Nafi neemt onvermoeibaar de ene na de andere actieve pose aan. 
  
New York
'Het is mijn eerste keer in Amerika’, vertelt ze opgewonden wanneer ik haar tussen de flitsen door, één op één, spreek. ‘Ik vind het hier fantastisch. Dit is mijn eerste grote collab en dan ook nog eens met een merk als Nike. Om uitgenodigd te worden in New York… ja, dat is echt heel cool. Dit zal ik me nog lang kunnen herinneren.’

 
Desalniettemin, geen enkele herinnering weegt natuurlijk op tegen het moment dat je je eerste gouden medaille op de Olympische Spelen pakt. Of ze er überhaupt over droomde met een plak naar huis te gaan? ‘Nee, ik had totaal niet verwacht goud te winnen in Rio. Ik was daar helemaal niet om een medaille te halen. Ik was al zo blij slechts aanwezig te zijn. In het meest gunstige geval dacht ik aan een top vijf. En toen won ik… het was een droom!’
 

women's health nafi thiam nike zonal tights

WH's editor Marije en Nafi na een heel fijn gesprek.

  
Studie en topsport
Je snapt natuurlijk dat er een pittig trainingsschema aan vooraf is gegaan. En tussen de trainingen door studeert Nafi ook nog eens Geografie aan de universiteit van Luik, iets waarin ze per se haar diploma wil halen. ‘Normaal gesproken train ik minder rondom de examenperiode, maar dit jaar wilden we dat vanwege de OS niet doen. In plaats van op de bank hangen tussen twee workouts ga ik liever naar school voor wat afleiding. Bovendien draag ik toch de helft van mijn tijd sportkleding, dus ik ga gewoon in één streep door. De hoodies van Nike zijn dan mijn favoriet, ze zijn zo comfortabel.’
 
De tight van haar leven
En over Nike gesproken: vandaag lanceert het merk hun vernieuwde tights collectie. De nieuwe Nike Zonal Strength Tights bevatten slimme compressie zones. Deze zijn verweven in de stof en zorgen ervoor dat de juiste spieren worden aangesproken voor een efficiënte workout. Bij de tights voor hardlopen betekent dit dat de quads, hamstrings en kuiten worden aangesproken, bij de tights voor andere (kracht)sporten worden je abs, glutes, quads en hamstrings aangepakt. 
 
Ander tof feitje: de tights zijn voor 80 procent gemaakt van gerecycled plastic – Nike heeft dan ook sinds 2010 al meer dan drie miljard plastic flessen gebruikt voor hun producten. 

  

nafi thiam women's health nike zonal tights

 
  
De nieuwe Nike Zonal Strength Tights liggen vanaf vandaag in de winkel. 
 

 

Lees ook:
>> Turnster Simone Biles snoert met één tweet de mond van al 'body shamers'
 
>> De favo pre-workout shake van dé Nike NTC Master Trainer

 

Charlotte Hanrath heeft een doel: de Two Oceans Ultra Marathon rennen in Kaapstad. Ze is op de helft, maar het is nog een lange rit naar de finish. Lees hier wat er door haar heengaat tijdens een 56K marathon.
Stel, je bent 25 jaar, superfit, traint dagelijks in de sportschool en bent altijd met gezonde voeding bezig, niets staat jou in de weg tot de diagnose acute leukemie - een agressieve vorm van bloedkanker- ineens je hele wereld overhoop haalt. Viora overkwam het. Hoe gaat zij hiermee om en waar loopt ze zoal tegenaan? 8 weken lang neemt Viora je mee in haar verhaal.
Milou doet de ochtendroutine van Rens Kroes.
En wel hierom.
Het kwam niet helemaal overeen met de verwachtingen. 
WH’s Marije offerde zichzelf op voor de grote test.