BAM! Nouchka Fontijn is Europees kampioen!

Blog


Nouchka versloeg haar tegenstander Maria Boroetsa.

Boksster Nouchka Fontijn heeft in Sofia voor de derde keer een Europese titel in de wacht gesleept! Onze Nederlandse trots versloeg de Oekraïnse Maria Boroetsa in de finale en werd daarmee voor de tweede keer Europees kampioen.
  
>> 5 redenen waarom je als vrouw moet gaan boksen
  
Nouchka behoort tot de absolute wereldtop in haar klasse en haalde al twee keer eerder een Europese titel binnen. In 2015 behaalde zij een gouden plak toen ze de Zweedse Anna Laurell Nash op de Europese Spelen versloeg. Een jaar later werd zij tweede op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
  

Vrouwelijke wereld bokser van het jaar

In januari 2018 werd Nouchka uitgeroepen tot vrouwelijke wereld bokser van het jaar 2017. De Wereld Boksbond AIBA verkoos de Schiedamse naar aanleiding van haar boks-prestaties van de afgelopen jaren. Volgens het juryrapport is zij een inspirerend voorbeeld voor veel atleten over de hele wereld. Dat zij een groot voorbeeld is en deze titel verdient, zijn we het allemaal over eens!
  
>> Dit moet je weten voordat je begint met boksen
  

Halve finale

Gisteravond versloeg Nouchka haar tegenstander Maria Boroetsa. De Schiedamse plaatste zich voor de eindstrijd toen zij de halve finale won van de Duitse Sarah Scheurich met 5-0. Nouchka kreeg een paar flinke tikken, waarbij Scheurich een openbare waarschuwing kreeg wegens onreglementair boksen, maar dat haalde Nouchka niet onderuit. In de tweede ronde scoorde zij nog een paar scherpe combinaties, die tot een bloedneus van de Duitse leidde. En in de derde ronde verzekerde Nouchka zich van haar finaleplaats.
  

De eindstrijd

En nu, op 12 juni 2018 prolongeert Nouchka Fontijn haar titel als Europees kampioen. In de klasse tot 75 kilo zegevierde zij, toen zij haar Oekraïense tegenstander versloeg. Nouchka liet zien dat zij op haar ultieme top zit tijdens deze laatste uiting van kracht, snelheid en techniek. De jury besloot namelijk unaniem in het voordeel van ons Nederlandse bokstalent! Over de vele klappen op haar hoofd, maakt Nouchka zich geen zorgen, ze denkt er het liefst niet aan en is nog lang niet van plan op te stoppen! 
  
>> Workout: boksen én yoga voor ultiem resultaat

 

 

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Een tamelijk onbekend symptoom van angst waarover je meer moet weten. 
Zou dit rigoureuze vagina-trainingsregime voor een beter seksleven zorgen? 
Je denkt misschien dat je de enige bent. Maar IEDEREEN die regelmatig sport herkent deze 14 dingen – ze zullen het alleen niet toegeven!