Een groene smoothie is zeker een jaar lang mijn ontbijt geweest. Ik schrijf hier uitdrukkelijk geen favoriet of lekkerste voor want dat was het zeker niet. Toen ik de overstap maakte naar plantaardige voeding kwam net de smoothiehype op gang en had iedereen maar dan ook echt iedereen het over groene smoothies.

Boerenkool, spinazie, andijvie, alles moest erin en dan in één keer naar achter gooien en wegspoelen met wat water. Want lekker was de mijne zeker niet. In de afgelopen twee jaar dat ik plantaardig eet, heb ik flink wat bijgeleerd. Zo weet ik nu dat als je een lekkere, groene smoothie wilt maken, je voor de basis zoete ingrediënten moet gebruiken. Een rijpe banaan en blauwe bessen doen het in een smoothie dus ook geweldig!

Zin in een echt lekkere, gezonde smoothie, dan is dit recept een aanrader!

Ingrediënten groene smoothie:

  • 1 rijpe banaan
  • Handjevol boerenkool
  • Handjevol bevroren blauwe bessen
  • 1 eetlepel quinoavlokken
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 50 ml kokoswater
  • 10 ml citroensap
  • Ter garnering: kiwistukjes, bosbessen en passievrucht

Zo maak je het:

Het allerfijnste van het maken van een smoothie is dat deze binnen een minuut klaar is! Gooi gewoon alles in de blender, mix tot er geen klonten meer inzitten en garneer met de kiwi, bosbessen en passievrucht. Enjoy!

Check ook Sanne’s Instagram voor fantastische food-foto’s en vegan recepten.

instagramView full post on Instagram

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?