Turnster Simone Biles snoert met één tweet de mond van al haar 'body shamers'

Blog


Ze heeft een mooie boodschap voor iedereen die haar 'te gespierd' vindt. You go girl!

De Amerikaanse turnster Simone Biles is een superster. Ze won tijdens de Olympische Spelen in Rio niet minder dan 4 gouden medailles - het waren er bijna 5, maar daar stak 'onze' Sanne Wevers met haar gouden balkoefening een stokje voor. Met talloze wereldtitels op zak is ze met haar 19 jaar nu al een legende binnen de turnwereld.
   
> 8x het bewijs dat turnster Simone Biles superkrachten heeft
    
EXPLOSIEVE SPRINGBENEN
Simone Biles staat vooral bekend om haar ongekende kracht en explosiviteit, waardoor ze salto's en schroeven maakt alsof er geen morgen is. Met haar 1.45 meter is ze niet lang, maar wel beresterk. Sportmerk Nike heeft met de onderstaande video mooi in beeld gebracht wat deze dame allemaal kan met haar explosieve springbenen en armen van staal. Touwklimmen zonder je benen te gebruiken is voor deze sterke tante - zo lijkt het - een piece of cake.
    

   
Het mag duidelijk zijn dat deze dame jarenlang kéihard getraind heeft om zo ver te komen. Al die loeizware trainingsessies hebben haar lichaam gevormd tot een mooi en krachtig gespierd lijf. Maar veel mensen hebben kritiek op haar spierballen, en deze 'haters' laten dat via social media weten ook.
    
BODY SHAMING
De turnster krijgt dan ook regelmatig te maken met 'body shaming', ongevraagde kritiek op haar lichaam en looks. Onlangs was het weer raak toen de turnster tijdens een welverdiende strandvakantie op Belize wat foto's postte van zichzelf in een badpak. Het regende zure reacties onder dit vrolijke plaatje. 
   

living in bathing suits >> ✨

Een foto die is geplaatst door Simone Biles (@simonebiles) op

    
Een kleine greep uit de haatreacties: "Ur so ugly Simone Biles even I look better than u". En een ander schreef: “You’re like 6 years old—you don’t have an ass.”
    
GIRLPOWER!
Sneu en triest, maar het motiveerde Simone alleen maar om met een knaller van een reactie te komen. De onderstaande tweet bewijst dat deze powervrouw heel sterk in haar schoenen staat, want ze had slechts één boodschap voor iedereen die kritiek heeft op haar lichaam:
   

   
YOU GO GIRL! Ze laat haar strandvakantie niet verpesten door reacties van (ongetwijfeld jaloerse) haters, maar bijt stijlvol van zich af.
     
Het is helaas niet de eerste keer dat ze op social media moet dealen met mensen die haar lichaam 'te gespierd' vinden, want ook de onderstaande foto - gemaakt tijdens de Spelen in Rio - kon rekenen op flink wat kritiek. 
     

Rio beach day

Een foto die is geplaatst door Simone Biles (@simonebiles) op

    
Samen met haar Amerikaanse teamgenoten moest ze online aanhoren dat gespierde vrouwen als zij 'unattractive' zijn. - Ehm, excuse us!?
    
Wij zijn in ieder geval heel blij dat deze dames wel beter weten - en dat ook Simone, ondanks alle belachelijke kritiek, gewoon doorgaat met het posten van vrolijke bikinifoto's.  
    

bad & boujee ✨

Een foto die is geplaatst door Simone Biles (@simonebiles) op

     
   
Lees ook:
> Deze vrouw maakt een sterk statement tegen body shaming in de gym
  
> Waarom body shaming tijdens het sporten misschien wel de ergste soort is
> 23 dingen die alle (oud-)turnsters herkennen

Milou deed een dag mee aan de ramadan
Nouchka versloeg haar tegenstander Maria Boroetsa.
Van het insmeren van je edele delen met vaseline tot zoveel mogelijk koolhydraten eten.
Extreem efficiënt. Cardio én krachttraining in één uitdagende routine.