WH’s online editor Mariëlle heeft twee weken de tijd genomen om haar brein te resetten in het - op één dag na - zonovergoten Kroatië, waar ze naast wat duiken, mountainbiken en wandelen niet veel meer heeft bewogen dan de gemiddelde zeester. Daar kwam bij dat de hele Kroatische keuken geproefd moest worden - logisch. En die is gevarieerd. Wat was haar eerste reactie met het weerzien van haar spiegel? “It was so worth it, maar nu weer normaal doen en de healthy boel oppakken.”

“Twee weken vakantie, met minder beweging dan ik normaal gewend ben (tuurlijk heb ik wel íets gedaan, maar het haalt het niet bij wat ik normaal doe), het nodige eten (want: cultuur gaat nou eenmaal door de maag is mijn filosofie) en de bijhorende wijntjes (wist je dat Kroatië een totaal onderschat wijnland is?), gebeurt er wel iets met je lijf kan ik je vertellen. Dus ik dacht bij thuiskomst: ik ga rammen! Ik ga vlammen. Ik pak die tabata-workout uit het magazine (p. 49, alleen vandaag ligt deze editie nog in de winkel) bij z’n lurven! En dat heb ik geweten.”

“Oke, dit was het plan: beginnen met een flinke warming-up. En als ik zeg ‘een flinke’ dan heb ik het over een warming-up van ongeveer een kwartier. De warming-up werd op de voet gevolgd door vijf Tabata-workouts uit het magazine. Die werden afgewisseld met de tips van PT en Strength & Conditioning Coach bij o.a. NOC*NSF Jorden Bres, voor het leren van de pull-up (p. 37). En die hele rambam werd dan weer afgesloten door een ontstressende yoga-sessie. Ik wilde een korte, effectieve workout om vol gas het sporten weer op te pakken."

“Eigenlijk viel het me alles mee. Afgezien van het feit dat ik na tabata-workout 1 het gevoel had dat ik het hoefijzer van de Niagarawatervallen was, had ik de motivatie meteen weer te pakken. Dit was zo leuk! Ik ging als een speer. Ik voelde me een beest. Alles kon ik volhouden, binnen de tijd en in het juiste tempo. Die had ik niet zien aankomen. En dat motiveerde des te meer. Mijn hoofd zag er inmiddels uit alsof het tien dagen onbeschermd in de zon had gezeten en je kon mijn outfit niet betrappen op een droog plekje. Ik stond AAN!”

“Tijdens het bijvullen van mijn water merkte ik het al: op de route naar de keuken (ter info: I love thuis sporten) leek het alsof de vloer in lava was veranderd, de botten uit mijn benen waren verdwenen en louter op slappe spieren probeerden te balanceren. Dit wordt spierpijn! En hoewel ik echt wel weet hoe spierpijn aanvoelt, en er aangenamere dingen te bedenken zijn (massages en zeezout chips om maar iets te noemen) keek ik eigenlijk wel een beetje uit naar spierpijn. Ja, lees het nog maar eens: ik keek uit naar spierpijn. Dus vol goede hoop zwengelde ik de dag na mijn tabata-workout uit het magazine mijn been uit bed… en..? Niet echt het gevoel dat ik gewend ben van een flinke spierpijn. Damn it! Te vroeg gebaald. Hoe verder de dag verstreek, hoe harder het fikkie in mijn spieren brandde. Jeetje mina. De dag erna was het nog heftiger, wat logisch is. Wat niet logisch is (in ieder geval niet in de wereld van mijn ervaringen): de dag daarna was het nóg heftiger! Tijdens mijn looproute van mijn huis naar het centraal station werd ik zelfs met meelevende blikken aangegaapt. Niet omdat mensen mijn pijn konden voelen, maar omdat ik het niet voor elkaar kreeg om het ene been op een normale manier voor het andere been te krijgen. Het lukte me gewoon niet, hoe goed ik mijn best ook deed. Mijn spieren leidden hun eigen leven. De trap kon ik eigenlijk niet aan, maar nam ik juist om de spierpijn eruit te lopen. Vraag niet hoe dat eruit zag, maar je kunt je ongetwijfeld een beeld vormen. En als mijn blaas vol was, kwamen mijn hersenen direct in actie om er een plan uit te schudden: hoe plaats te kunnen nemen op de wc-bril.”

“Dus: wil jij alles in je lijf weer aan zetten? Begin dan met een sprintje naar de winkel om, nu het nog kan, het Women’s Health magazine van juli/augustus in huis te slepen, voordat het te laat is. Morgen belandt het nieuwe magazine alweer bij de abonnees thuis en donderdag kun je hem bemachtigen bij de verkooppunten. Check hier wat er nog meer in het juli-/augustusnummer staat.”

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?