Dani Jašarević: 'Ik dacht: 'fuck it', ik ga deze droom laten uitkomen' 

Blog


Dani (33) is founder & owner van het bekende platform Fitgirls.nl. Haar levensmissie? Vrouwen inspireren om de sterkste versie van zichzelf te zijn. Zowel vanbinnen als vanbuiten. In 2014 startte ze haar blog en inmiddels werpt haar harde werken zijn vruchten af. Maar deze successen heeft ze niet zonder kleerscheuren bereikt: 'Omdat ik risico's neem, val ik soms op mijn bek.'

 

Waar ben je in 2016 mee bezig geweest?
Fitgirls is ontzettend gegroeid het afgelopen jaar. In maart ben ik de samenwerking aangegaan met Lizzy Blijleven. Lizzy heeft haar baan opgezegd en samen runnen we nu het platform. Onwijs tof én spannend dus. We bouwen op dit moment vooral achter de schermen aan het merk; je zou het Fitgirls 2.0 kunnen noemen. Het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl en logo, daar zij we nu vooral heel druk mee.

   

En wat zijn de plannen voor volgend jaar?
Fitgirls zie ik als mijn kindje en het wordt tijd dat het platform 'volwassen' wordt. Dit willen we doen door meer van onszelf laten zien. We merken dat lezers het merk wel kennen, maar niet de personen die er achter zitten, onze verhalen. Voorheen inspireerden we vrouwen via de blog en social media, dit willen we gaan uitbreiden met interviews en video's op Youtube. We willen taboes gaan doorbreken en de randjes van de maatschappij gaan opzoeken en er tegenaan schoppen. We willen meer onze stem laten horen als het gaat om maatschappelijke en sociale kwesties. Bewustzijn creëren, taboes doorbreken en de grenzen opzoeken. Maar ook met deskundigen spreken en ons op journalistiek gebied meer gaan ontwikkelen. Dat worden onze speerpunten. 

   

Je hebt in 2012 een burn-out gehad. Ben je niet bang dat dit door je drukke bestaan weer terug komt?
Nee, ik ben me tegenwoordig heel bewust van de keuzes die ik maak. Ik weet dat ik veel van mezelf vraag, maar daar kan ik nu goed mee omgaan. Door mijn burn-out weet ik hoe ik beter voor mezelf moet zorgen. Voor die periode wist ik niet wanneer ik rust moest nemen, tegenwoordig wel. Wanneer ik te veel hooi op mijn vork neem, probeer ik door bijvoorbeeld meditatie mezelf weer te herpakken. We blijven het allemaal druk houden, maar hoe vind je je rust in de drukte, daar gaat het om. Ik ben van mening dat je dat bereikt door dicht bij jezelf blijven en je focust op hetgeen wat je energie geeft en belangrijk voor je is. 

   

        

Je deelt online veel over je leven. Vind je het moeilijk om een grens te trekken tussen je online en privéleven?
We hebben tegenwoordig allemaal wel een soort 'relatie' met onze telefoon. En die is bij mij niet altijd even gezond geweest. Ik heb een kleintje van vier jaar oud en ik betrapte me er voorheen wel eens op dat ik zó gefixeerd was op mijn beeldscherm, dat ik mijn kind niet de aandacht gaf die ze verdiende. Maar die knop omdraaien is soms nog best lastig. Fitgirls is natuurlijk een online platform en daarbij wil - en moet - ik natuurlijk op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt binnen de branche. Maar mijn dochter Megan is het allerbelangrijkste, dus als ik samen met haar ben dan leg ik mijn telefoon aan de kant.

         

Wat heeft jou in 2016 een echte boost gegeven?
Het mooiste nieuws dat ik dit jaar heb gehoord? Dat er een medicijn is ontdekt wat heel veel kan betekenen voor de Taaislijmziekte van mijn dochtertje. Het is natuurlijk een verschrikkelijke ziekte en het heeft veel met ons gedaan. En als je mag meemaken dat zo'n ziekte misschien de wereld uit wordt geholpen, dat is niet te bevatten. Daarnaast heeft het artikel over Fitgirls in de Telegraaf veel voor me betekend, net als mijn plek in de top 40 van de WH Fit List. Ik vind het fantastisch om te merken dat anderen inzien dat we met Fitgirls op een oprechte en positieve manier de wereld willen veranderen. We doen ons uiterste best om vrouwen te stimuleren de sterkste versie van zichzelf te worden en als je daar dan erkenning voor krijgt geeft me dat zo ontzettend veel power. 

   

       

Waar haal je de energie vandaan om alles draaiende te houden?
Voor mij is het een kwestie van bewust keuzes maken. Mijn leven draait om mijn gezin, passies en mezelf. Die zaken gaan altijd voor. Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf elke dag even 'uit te zetten'. Dit doe ik bijvoorbeeld door alleen of samen met mijn dochter de natuur opzoeken en mezelf te ontdoen van alle opgedane prikkels - even tot rust komen. Ook helpt dagelijks mediteren mij om mijn lichaam goed aan te voelen. 

     

Beïnvloedt de ziekte van je dochtertje je werk?
Haar ziekte geeft me vooral heel veel kracht om een goed voorbeeld voor haar te zijn. Ik wil altijd mijn eigen keuzes maken. En omdat ik risico's neem ga ik ook soms op mijn bek. Maar door het op míjn manier te doen houd ik de touwtjes in handen. De gemiddelde levensverwachting van mensen met Taaislijmziekte ligt rond de vijfendertig jaar, juist daarom vind ik het ontzettend belangrijk om Megan te leren dat zij haar leven kan indelen zoals zij dat wilt. En niet hoeft te leven naar wat andere mensen van haar verwachten. Ik wil haar meegeven dat alles wat ze doet goed genoeg is zolang ze er zelf maar in gelooft. Dat is ook de boodschap die ik iedereen wil meegeven. 

    

Belangrijkste les die je in het afgelopen jaar hebt geleerd?
Dat het ontzettend belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. Om te luisteren naar je intuïtie, naar je onderbuikgevoel. Als iets niet goed voelt of niet bij je past, moet je het niet doen. Er volgt altijd een nieuw pad dat je kan inslaan. En zit je een keer niet lekker in je vel of voel je je niet lekker, weet dan dat dat oké is. Wanneer je heel hard werkt, moet daar evenveel rust tegenover staan. Het moet in balans blijven. 

 

       

Staat er nog iets op je bucketlist wat je 2017 wilt gaan uitvoeren?
Ik ben van mening dat je nooit te oud bent om de dingen te doen waar je van droomt. Ik heb bijvoorbeeld vroeger altijd al een passie gehad voor dansen, ik wilde zelfs graag danseres worden. Maar omdat ik toen te veel bezig was met wat anderen van mij verwachten, heb ik die droom aan de kant geschoven en ben ik voor mijn carrière gegaan. Al die tijd is het blijven knagen maar onlangs dacht ik: 'fuck it, in 2017 ga ik er werk van maken'. Daarom ben ik van plan om volgend jaar de choreografie van een moderne dans-choreograaf te leren en deze op te voeren. Ik wil hiermee mezelf maar ook voor andere vrouwen laten zien dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen. En natuurlijk word ik geen professionele danseres, want ik heb inmiddels een andere passie in mijn werk gevonden. Maar zoiets moet je gewoon een keer in je leven doen. Gewoon doen. 
     
    
Fotograaf: Jaimie Peeters
    

Lees ook:
>> Zo moet dat: je rustdag helemaal benutten
>> Hardlopen in koud weer: zo pak je dat aan

Een kleine sneak peak van de nieuwe editie.
Drink jij geen alcohol? Dan herken jij jezelf sowieso in deze situaties.
Dit zijn de vele voordelen van HIIT volgens personal trainer Marc Udo.
Zelfs de meest fanatieke sporter kan het een keertje laten.
Want die herfst is nog zo slecht niet. En dit is waarom. 
'Deze stappen zorgden ervoor dat ik me niet meer laat terughouden door mijn faalangst.'