Op zoek naar een gezonde balans: Women's Health beats #FOGO!

FOGO


Niet uitgaan omdat je dan de controle over je gezonde levensstijl verliest, het lijkt een nieuwe trend te worden: FOGO, oftewel Fear Of Going Out. Wij deden er onderzoek naar onder 3140 vrouwen waarbij de eerste resultaten laten zien dat maar liefst één op de vijf vrouwen verschijnselen heeft van FOGO.

Gezond leven is belangrijk, maar het leven moet natuurlijk ook leuk blijven. Op de redactie hoorden we steeds meer verhalen van vrouwen die sociale events uit de weg gingen omdat ze bang waren om de controle te verliezen over hun eten of bang waren dat ze de volgende dag niet fit genoeg waren om te sporten. Ze kampten met een zekere angst om de deur uit te gaan. Deze angst noemen we FOGO, oftewel Fear of Going Out. Keuzes maken om je aan je bewuste en gezonde levensstijl te houden is natuurlijk niks mis mee, maar jezelf sociale events misgunnen is natuurlijk zonde, geloven wij.
    
Een balans vinden tussen goed voor jezelf zorgen, maar ook genieten van het leven, is waar wij als Women’s Health voor staan. De komende weken zullen we FOGO behandelen in diverse interviews met health influencers, zoals Jet van Nieuwkerk, Dani (Fitgirls), Tatjana Almuli ('Obese') en Lienke (Deargoodmorning).
     
Ook zijn we erg benieuwd naar jullie mening en ervaringen met FOGO. Heb je er zelf last van? Of misschien je vriendinnen? Deel je verhaal met ons via womenshealth@hearst.nl of tag ons via Social Media met #FOGO.
        

Tatjana besloot zich niet meer te laten leiden door angst en durfde deze workout aan. De impact bleek groter dan gedacht, in positieve zin.
Tatjana krijgt nog heel vaak de vraag hoe het is om mee te doen aan 'Obese'. In deze column haar (uitgebreide) antwoord.
Tatjana heeft door haar deelname aan 'Obese' veel geleerd over voeding, maar wat werkt nou echt goed voor haar? Lees mee met haar zoektocht.
Oprechte verhalen over de keerzijde van een té obsessieve gezonde levensstijl.
Tatjana heeft een haat-liefdeverhouding met de zomer. Toch kan ze zich - stapje voor stapje - accepteren in badkleding, en wel op deze manier.
Teni was vroeger bang om aan te komen en om de controle te verliezen, maar heeft haar geluk inmiddels gevonden door te 'leven in het nu'. Maar hoe doe je dat?