Perfecte sixpack-workouts om samen met je sportbuddy te doen

Fitness


Trek alles uit de kast om deze lifegoals te behalen!

'You can do it, you can do it, nog 3, 2, 1' schreeuwt jouw sportbuddy je wekelijks toe in de gym. Andersom idem dito en sleep jij je sportmaatje met opbeurende woorden door het zwaarste punt van de workout. Jullie halen het beste in elkaar naar boven als het op sporten aankomt. En jullie dachten alles inmiddels wel gezien en gedaan te hebben? Til jullie gezamenlijke workout naar een nog hoger level. Hier gaat #lifegoals volledig op!
  
    

   
Verzuring, je conditie, focus op je buikspieren en ondertussen trainen jullie je hele lichaam. Het is zwaar, afzien en doorbijten, maar zoals altijd weten jullie elkaar er doorheen te slepen. 
   
Aerobische oefeningen zou je, volgens een onderzoek uit 2012, langer volhouden (er wordt zelfs over een bonustijd van 10 minuten gesproken) dan wanneer je dezelfde oefeningen alleen zou doen. Personal trainer Alexia Clark raadt je aan om drie oefeningen uit te kiezen en die drie oefeningen in een volledige workout te verwerken. Haar eigen persoonlijke favoriete combinaties zijn de medicine ball situp en de burpee (ja echt, die burpee kunt je maar beter omarmen), de standing row and inverted plank en de lunging medicine ball core rotation. 

Niet alleen je buikspieren worden op de proef gesteld, met een aantal oefeningen zet je ook je cardiovasculaire uithoudingsvermogen op scherp. En ook de rest van je lichaam doet mee: benen, billen, core, rug, borst en armen worden getraind, zegt Clark. 
   
Inspiratie genoeg om je sportbuddy als de wiedeweerga te updaten over jullie nieuwe workout. 
   
Bron: Men's Health

Zo word je met touwtjespringen de queen van de double-unders: 7 tips hoe je in een sprong twee keer ronddraait!
Het aangename met het aangename combineren, noemen we dat.
Til meer dan alleen je conditie en kracht naar een hoger niveau. Met klimmen train je niet alleen al je spieren, maar ook je coördinatie én probleemoplossend vermogen.
Lekker laagdrempelig, zodat je ook écht iets doet met deze informatie.
Een goede voorbereiding op dat potje beachvolleybal tijdens je vakantie.
Ben jij die kipfilets die aan je bovenarm bungelen liever kwijt dan rijk? Dán moet je even opletten.