Proberen: deze body-sculpting workout

Fitness


Van zevenkamp kampioene turned personal trainer Louise Hazel.

Deze korte maar krachtige workout richt zich op buik,- arm en beenspieren en is bedacht door niemand minder dan Louise Hazel. De Britse Louise is een oud-zevenkampster die het schopte tot nationaal kampioene, olympisch atlete en deelneemster aan de wereldkampioenschappen atletiek in 2011. Helaas werd ze in haar trainingen gehinderd door de darmaandoening colitis, waardoor ze besloot haar topsportcarrière achter zich te laten en personal trainer te worden.

     
>> 3 pilates oefeningen voor meer buik definitie
    

     
Doe iedere oefening 30 seconden. Rust dan maximaal 2 minuten uit, en herhaal het hele circuit 3 keer. Je hebt een matje en een setje dumbbells nodig.
     

1. Row

Ga op je matje zitten, in een ‘V-sit’. Dat wil zeggen achterover geleund, je benen gebogen en je knieën licht opgetrokken. Nu maak je een roeibeweging: terwijl je je handen tegelijk naar je toe trekt, strek je je benen uit, terwijl je ze in de lucht houd. Ga weer terug naar startpositie.
    

2. DB Press Row

Ga op je matje in een hoge plank (met gestrekte armen) staan, met in iedere hand een dumbbell. Houd de dumbbells horizontaal. Doe nu een push-up (press), en wanneer je op het hoogste punt komt, trek je de dumbbell zo ver mogelijk naar achteren (row). Het is de bedoeling dat je je romp meedraait in de richting van de dumbbell, waardoor je de dumbbell verder omhoog kunt trekken. Plaats de dumbbell weer terug op de grond en herhaal de oefening met je andere arm.
     
>> De 19 beste oefeningen om je billen te shapen
      

3. Dop squat

Leg je handen kruislings op je schouders, met je voeten onder je schouders en je tenen naar voren wijzend. Ga in een squat positie zitten, en spring omhoog. In de lucht doe je je voeten bij elkaar, en zo land je ook. Als je geland bent spring je meteen weer in de squat, en laat je je dus naar beneden zakken. Zorg dat je knieën niet voorbij je tenen komen wanneer je squat.
      

4. 3-Point Plank

Neem een plank positie aan op je matje. Strek nu één arm recht vooruit, en houd dit ongeveer vijf seconden vast. Zet je arm nu weer terug, en herhaal de oefening met je andere arm.
     

5. Naughty Burpee

Een burpee, maar dan anders. Ga in een hoge plank staan op het matje. ‘Spring’ nu met alleen je voeten rechts omhoog naast het matje, en weer terug naar het midden (op het matje). Meteen erna doe je hetzelfde aan de linkerkant. Als je weer landt op het matje, spring je naar voren. Spring nu zo hoog mogelijk de lucht in, met je armen gestrekt boven je hoofd (burpee). Ga weer terug naar de hoge plank en herhaal de oefening.
     

      
>> Zo lang moet je de plank vasthouden om resultaten te zien

IJzersterke doch slanke spieren en een keurige houding anyone? WH's Tara verklaart.
Om tegelijkertijd vet te verbranden en spieren te kweken!
De kettlebell is een fantastische trainingstool, mits je ‘m goed gebruikt!
Laat je door de trainingsvideo's van deze koppels inspireren en duik met je lover de gym in!
Is het wel goed voor je lijf om meteen weer te gaan beulen?
De oorzaken én de oplossing van spieren die trillen als een bespeelde gitaarsnaar.