Fascinerend: dit zijn de fitnesstrends van 2017

Fitness


Klopte er iets van?

Als we één branche moeten noemen die volop in beweging is, dan is het wel de fitnessbranche. Gezondheid en sport komt bij steeds meer mensen hoger op het prioriteitenlijstje te staan en dat vinden wij als Women’s Health natuurlijk ontzettend fijn. We wéten hoe sport en goed voor jezelf zorgen je leven honderd keer leuker maakt dus hooray voor deze ontwikkeling. Afgelopen jaar waren we ontzettend benieuwd wat de toekomst voor ons in petto zou hebben en plozen het uit. De onderstaande trends waren de belangrijkste trends die we selecteerden. En klopt er wat van? Ja, behoorlijk, nu we er zo op terugkijken. Het is verbazingwekkend om terug te lezen. Er is zoveel veranderd in een jaar. Dit schreven we vorig jaar over de trends van 2017:
   
>> Daarom moet je elke dag 10.000 stappen zetten 
    

1. Wearables

Steeds meer mensen dragen een sporthorloge en naast stappen of kilometers wordt er tegenwoordig ook je hartslag en slaapuren mee bijgehouden. Be aware: daar blijft het niet bij. Wat dacht je van het tracken van je stresslevels? Maar ook: hoeveelheid blootstelling aan UV-stralen, slaapapneu en zelfs je bloeddruk? Waar sommige wearables je nu al een reminder geven wanneer je te lang zit, zullen deze toevoegingen er voor moeten zorgen dat je een soort modelburger wordt. Interessant…
 

2. Apps

Ons leven en hoe we deze indelen is nogal veranderd: niet langer hebben we tijd om standaard dinsdag- en donderdagavond om acht uur op de tennisbaan te staan. We werken langer of met flexibele uren dus de sportschool baant zich zo een weg in ons schema: daar kun je altijd en overal terecht. Met apps kun je je makkelijk inschrijven voor een groepsles en met andere Tinder-esque apps vind je je nieuwe workout buddy. Ook een interessante app die onlangs is gelanceerd: Gymeyes. Met deze app kun je gemakkelijk vanuit meerdere invalshoeken je eigen (squat, deadlift, hip trust...)techniek filmen, deze analyseren en eventueel zelfs feedback ontvangen van een trainer. De technologie is al in meer dan 30 sportscholen in Nederland uitgerold en we verwachten dat er veel zullen volgen.
   

via GIPHY

Disclaimer: dit gifje heeft weinig met de tekst te maken maar we vonden hem zo leuk...  
   
>> Met deze fitness-apps heb je geen personal trainer meer nodig
   

 

3. Sportscholen

Het is bekend dat onze generatie en de daaropvolgende langer leven en dus willen we op latere leeftijd wel nog onze kleinkinderen achterna kunnen rennen of een hike door de Alpen maken. Sportscholen blijven niet langer een plek om alleen te komen sporten; in de toekomst kan on the spot je hele gezondheid worden getest. Sommige gyms hebben al een eigen fysiotherapeut in dienst maar dit kan worden doorgetrokken naar in-house diëtisten, psychotherapeuten en andere specifieke therapeuten.
 

4. Competitie

Waar lange tijd de nadruk op teamverband en groepsgevoel lag zal dat in de toekomst weer omslaan. Gyms zullen proberen ons natuurlijke competitief gedrag aan te spreken, niet alleen via trainingen als CrossFit, maar ook door nieuwe technologieën. Denk aan de virtual spinningstudio Spivi Studio waarbij fietsers direct op het scherm zien hoe ze ervoor staan tegenover anderen in de les. Waar je normaal gesproken geen idee hebt hoe hard je daadwerkelijk fietst, is dat nu overduidelijk in 3D weergegeven. Je kiest een persoonlijke avatar en kunt je trainingsdoelen bepalen én bijhouden.
    

trends fitness

 
   

5. Lifestyle

We roepen natuurlijk al vaker dat als je gezond wilt leven, je healthy eten en regelmatig sporten dan als een lifestyle moet behandelen. In de toekomst trekken we dat in het extreme: wie feesten en sporten wilt combineren kan zijn geluk op! Bepaalde healthclubs in het buitenland focussen zich al steeds meer op entertainment en fitness wordt het bijproduct. DJ’s, geluid en licht maken van de gymlokaal een ware discotheek. Alleen in plaats van tequila zijn het shotjes tarwegras die over de bar gaan. Grote kans dat virtual reality hier ook nog een rol in gaat spelen, want hoe leuk is het om te genieten van een prachtig uitzicht op het topje van de Tafelberg na een flinke hike op de loopband? Wedden dat je helemaal niet aan je vermoeidheid hebt gedacht…

 

 Bron: Worldwide survey of fitness trends

Om tegelijkertijd vet te verbranden en spieren te kweken!