Rennend rijk worden? Het kan met deze nieuwe hardloop-app!

Fitness


Dat is nog eens een leuk - en sportief - bijbaantje.

Met dit gure weer wordt het steeds lastiger om jezelf te (blijven) motiveren om je hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te gaan rennen. ‘Hoe kunnen we mensen meer in de benen krijgen zodat ze hun dagelijkse beweging halen’, dat vroegen een Spaanse chemicus en een Slowaakse ingenieur zich af. Samen besloten ze dit probleem aan te pakken en een app te ontwikkelen die hardlopers zou laten rennen als de wind. En dat is gelukt.
    
De app die de mannen hebben gebouwd heeft de naam Runister gekregen. Wanneer je deze app gebruikt word je betaald voor elke kilometer die je aflegt - ja, echt. De mobiele applicatie meet de afgelegde afstanden en het aantal verbruikte calorieën. Het digitale hardloopprogramma kent zeven levels. Des te meer je loopt, des te hoger level je behaalt en hoe meer geld je ontvangt op je bankrekening.

     

via GIPHY

      
Ga je voor het eerst rennen met de app? Dan verdien je vier cent per kilometer. Wanneer je level zeven hebt bereikt is je loon 1,76 euro per elke 1000 meter. Dat is bijna een tientje voor een rondje van slechts vijf kilometer. Ka-chinggg!
    
HUP, IN DE BENEN
De app is anderhalve maand geleden gelanceerd en de fanatiekste gebruiker heeft inmiddels al zeventien euro verdiend. Je moet niet verwachten dat je na het downloaden van de app dus nooit meer hoeft te werken. De ontwikkelaars benadrukken dat de applicatie is bedoeld om mensen te motiveren en niet hun bankrekening te spekken.      
    
De app wordt verkocht als abonnement. Voor 1,99 euro per maand heb je toegang tot de uitgebreide versie van de applicatie en kan je geld cashen per kilometer. Er is voor deze wijze gekozen omdat men in beweging moet blijven om deze investering eruit te rennen en vervolgens winst te maken. Waar jouw salaris vandaan komt? Uit de gemeenschappelijke pot. Deze pot wordt gevet door iedereen die de app aanschaft.
    
Wil jij dus een klein zakcentje verdienen? Ren, ren, ren!

      

via GIPHY

    
Lees ook:
>> Met deze mental tricks gaat hardlopen een stuk makkelijker
>> 24 redenen waarom je NU moet starten met hardlopen

    
Via: Vice

Zonder dat je maar één squat hoeft te doen!
Maximaal trainen in minimale tijd!
Zijn training is niet voor mietjes.