De beste docu om warm te worden voor de Olympische Spelen

Fitness


Holland gaat voor Goud!

We zeggen je niet vaak wat je móet doen, wijzende vingertjes voorkomen we liever. Maar wie warm wil worden voor de Winterspelen in Pyeongchang moet eigenlijk de documentaire-serie Holland gaat voor Goud zien.
   
>> De 12 signalen van een ernstige Olympische Spelen-verslaving
   

Lucky bastards

   
We hadden het geluk dat we bij de première mochten zijn van Holland gaat voor Goud waar zowat heel bekend Olympisch Nederland te vinden was. We kregen een voorproefje van de driedelige serie van SBS6 in samenwerking met het Holland Heineken House.
   

Holland Heineken House <3 Olympische Spelen   

Waar het Holland Heineken House als rode draad door de Olympische Spelen loopt, loopt het als een rode draad door de documentaire over zes succesverhalen tijdens de Olympische spelen. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het Holland Heineken House schotelt de documentaire je een spoedcursus Nederlandse Olympische Spelen voor. Het kippenvel op je armen neemt al plaats bij de successen van het Nederlandse Volleybalteam van de heren in Atlanta in 1996 en je kippenvel geeft nog eens een staande ovatie na het zien van het laatste succes van Marit Bouwmeester in Rio. Achter elk succes gaat zo’n intens verhaal schuil. Je moet je voorstellen dat de atleten hier jarenlang voor trainen. Jarenlang staat hun leven en dat van hun omgeving in het teken van de Olympische Spelen. Niets anders dan dat. Er staat maar één ding op nummer 1: Olympisch goud.
   
>> Yes, mannen en vrouwen gaan samen de strijd aan op de Olympische Spelen
   
Uit alle verhalen worden er in de serie zes bijzondere verhalen uitgelicht. Bij elk verhaal is ook duidelijk te zien welke rol het Holland Heineken House hierin speelt. Lief en leed wordt hier met elkaar gedeeld. Het Hollandse honk krijgt door de jaren heen een steeds grotere rol. Zowel voor de atleten en media als voor de fans. Dit is de plek waar iedereen samenkomt.
   

Jouw zondagavondprogramma de komende weken

Stoom jezelf klaar met de verhalen van onder andere Pieter van den Hoogenband, Gianni Romme en Marit Bouwmeester. Ga samen met de olympiërs terug naar de plek waar het allemaal gebeurde, de geschiedenis zich herhaalt, de emotie opnieuw loskomt en zelfs door het scherm te voelen is.  
   
Vanaf 21 januari is Holland gaat voor Goud wekelijks te zien op SBS6 om 23:00 uur.
   
>> Deze Netflix-documentaires over sport, voeding en gezondheid wil je zien

Haal meer uit je run met de juiste krachttraining. Deze oefeningen zijn simpel, maar heel effectief.
We hebben er 5 voor je in de aanbieding!
Ben jij langdurig geblesseerd? Dít wil je weten.
Kun je met een gerust hart meedoen met dit soort challenges?