5 opmerkelijke healthy products

Health


Women’s Health bezocht de Gezondheidsbeurs en liep tegen leuke (en grappige) producten aan.

 
Chemicals are not for pussies
Wist je dat tampons en maandverband chemicaliën kunnen bevatten? De oprichters van Yoni ontdekten dat er plastic, chloor en pesticiden in kan zitten en brachten daarom biologische kantoenen tampons, maandverband en inlegkruisjes op de markt. Je vagina is een van de meest absorberende lichaamsdelen, dus je kunt maar beter een veilig en milieuvriendelijk product gebruiken.
 

WH 1

  
Wij zijn gemaakt om te squatten!
Al eeuwenlang deden mensen hun behoefte in gehurkte positie, maar deze houding verdween met de komst van het moderne toilet. Een spijtige ontwikkeling volgens de makers van Squatty Potty, omdat je in een squat-houding veel beter je behoefte kunt doen. Daarom ontwierpen zij een ergonomische kruk waar je je voeten op moet zetten als je naar de wc gaat. Doordat je knieën een hoek van 35° maken in plaats van 90°, kan de puborectale spier zich volledig ontspannen wat resulteert in een snellere, gemakkelijke en volledige stoelgang. This product is the shit.
  

350 wh

  
Chocola met stevia
Greensweet heeft chocoladerepen (in elf verschillende smaken) op de markt gebracht dat geen invloed op je bloedsuikerspiegel zou hebben, doordat er in plaats van suiker stevia is toegevoegd. Een choco-reep kun je voor drie euro aanschaffen bij Vitaminstore en diverse webshops.
 
Rugproblemen? Spring!
Uit een onderzoek van de Universiteit van Gent blijkt dat trampolinespringen een goede stabilisatieoefening is voor mensen met rugproblemen. Geen rugprobleem? Profiteer dan van de andere voordelen: het stimuleert je vetverbranding, is een prima cardioworkout, verbetert je lichaamshouding en activeert het lymfesysteem om zich van afvalstoffen te ontdoen. Deze Bellicon-trampolines op de Gezondheidsbeurs zijn gemaakt van hoog elastische ringen om harde klappen op je gewrichten te voorkomen. Uiteraard hebben we ‘m zelf even getest – heerlijk!
 
Even helemaal weg…
Onder hypnose gaan klinkt best eng. Maar volgens hypnotherapeut Eveline Ubachs ben je elke dag meerdere keren in trans, bijvoorbeeld als je onderweg bent en plots schrikt: ben ik al hier?! Als je onder hypnose gaat kom je in een hele diepe ontspanning en kan een therapeut inspelen op je onderbewuste negatieve gedachten. Zo kun je makkelijker stoppen met roken, faalangst verminderen, zelfvertrouwen vergroten of beter slapen. Enige voorwaarde is dat je moet durven onder hypnose te gaan én je moet er voor openstaan. In Thermae 2000 bieden ze hypnosessies aan, zodat je tijdens je ontspanningskuur helemaal kunt relaxen. 

 
 
>> Met deze slimme gadget raak je nooit meer je spullen kwijt
>> Running essentials
>> 9 ‘slechte’ gewoonten die eigenlijk goed voor je zijn

Asking for a friend. (Grapje, natuurlijk).
Heb je een off-day of is er meer aan de hand?
Afgelopen nacht had je de hele nacht plafonddienst, kun je die schade komende nacht inhalen?
Erf je het lichaam van je moeder, of zijn persoonlijke keuzes belangrijker? Met deze tips zet je de uitkomst meer naar je hand.
Het zou zomaar kunnen dat iemand in je omgeving een eetstoornis heeft of nog steeds last heeft van symptomen die daarbij horen. Maar hoe ga je daar nu mee om?