Is het slecht om scheetjes op te houden?

Health


Moet je hem er dan maar gewoon uit laten vliegen? Ook waar je schoonouders bij zijn?

Het is 2017 en scheetjes zijn nog steeds niet te plannen. Hoe ver de techniek tegenwoordig ook is, en hoe goed jij ook oefent. Niks aan te doen. Vervelend is het wel. Kanonnen hé, wat kunnen die massa's lucht in je buik in te weg zitten. Moet je die luchtbommetjes dan toch maar in het bijzijn van je schoonfamilie uit je bibs laten schieten? Of kun je ze gewoon ophouden en is het helemaal niet eens zo slecht voor je?
   
>> Manieren om een opgeblazen gevoel te voorkomen lees je hier
    
Je laat zo’n 14 tot 25 scheetjes per dag. Samen met een boer is dit de manier van het lichaam om overtollige gassen uit je lichaam te verwijderen. Er zit overigens wel verschil tussen een boer en een scheet. Een boer is vaak ingeslikte lucht. Iets wat per ongeluk gebeurt tijdens het eten. Uit uitlaatgassen die er via de achterklep uitvliegen, komen vrij uit verteerd eten. Bepaald voedsel veroorzaakt gas, bijvoorbeeld door het gistingsproces in je darmen

    
Maar is het ongezond?

Is het echt slecht voor je, zo'n recordpoging scheetjes ophouden? Laten we zeggen: heel gezond is het niet. Er is een reden dat je lichaam van dat gas af wil. Het ophouden van scheetjes kan zelfs leiden tot uitstulpingen van de darmen. Die gassen die vastzitten in je darmen kunnen ook voor andere klachten in het lichaam zorgen zoals hoofdpijn, buikpijn en vermoeidheid. 
    
>> Manieren om van een opgeblazen gevoel af te komen lees je hier

Van witte vlekken tot speciale lakjes.
Waarschijnlijk de meest gezonde koffie ooit!
Ook als je nooit ergens last van hebt gehad.