Waarom je elke week een massage zou moeten krijgen

Health


Doe er je voordeel mee. 

Waarom je elke week een massage zou moeten krijgen? Niet alleen omdat het chill is (nee joh, daar gaat het je toch he-le-máál niet om? Ben je mal...), zo'n massage brengt enorm veel voordelen met zich mee. Dus kom maar door met die strippenkaart van de massagesalon!

    
Top poep

Recent onderzoek in International Journal of Nursing Studies vertelt dat een massage kan helpen als je last hebt van obstipatie (verstopte darmen). Een groep die daar last van had werd in tweeën gesplitst. Een deel kreeg laxeermiddelen met een abdominale massage en het andere deel kreeg alleen laxeermiddelen. Na acht weken had de groep die een massage kreeg minder last van het probleem. ze hadden minder last van buikpijn en konden lekkerder poepen. 
   

Je imuunsysteem gaat door het dak

De feel-good effecten van een massage dringen door tot dieper in je lichaam dan je in eerste instantie zou verwachten. Mensen die een Zweedse massage kregen vertoonden na de sessies veranderingen in hun immuunsysteem, resulteerde uit een onderzoek van Cedars-Sinai Medical Center. De gemasseerden kregen een boost in het aantal circulerende lymphocyten, witte bloedcellen die infecties bestrijden.
 

Helpt een beter humeur te krijgen

Dat je een beter humeur krijgt door een massage, daar ben je ongetwijfeld zelf ervaringsdeskundige in. Dat wetenschappelijke deskundigen hetzelfde zeggen is opmerkelijker. Na 17 onderzoeken te analyseren, concluderen onderzoekers uit Taiwan dat massagetherapiesessies depressieve symptomen verminderen. Die voordelen werken zelfs door bij mensen met een depressie. Er is wel meer onderzoek nodig om vast te stellen welke massagetherapie protocollen het effectiefst zijn, zeggen de onderzoekers. 
    
Meer redenen waarom je elke week een massage zou moeten krijgen lees op je Men's Health.

Van witte vlekken tot speciale lakjes.
Waarschijnlijk de meest gezonde koffie ooit!
Ook als je nooit ergens last van hebt gehad.