Zo kom je gezond de Ramadan door

Health


Healthy Sisters Rachida en Najima toveren traditionele recepten om in een gezonde maaltijd. Ook tijdens de Ramadan.

De Ramadan is weer begonnen! Tijdens de vastenmaand laten mensen die aan de Ramadan doen eten en drinken staan van zonsop- tot zonsondergang. Volgens de Healthy Sisters gaat de Ramadan om meer dan het niet mogen eten en drinken. "Het gaat om bewustwording, dichterbij jezelf komen en een sterker karakter ontwikkelen door verleidingen te weerstaan."
   
"Mensen denken weleens dat ze tijdens de Ramadan afvallen. Mooi niet. Bedenk je maar eens wat er gebeurt als je elke dag bladerdeeghapjes eet en weinig tot niet beweegt", vertellen de Rachida en Najima Kharbouch in hun boek Healthy Sisters. Het kan ook anders, vinden de zussen. Zij geven je tips voor als je in dit zomerweer aan het vasten bent.
           

1. 80/20-regel

Trap niet in de valkuil dat je weinig eet tijdens Ramadan en dat daarom wat je eet ongezond zou mogen zijn. De Healthy Sisters houden de 80/20-regel er tijdens de Ramadan gewoon in. Cheat zoals je normaal cheat. Niet meer niet minder.
  
>> Eindelijk: dit merk komt met een Hijab-lijn voor islamitische atletes
  

2. Vezelrijk eten

Als de zon gezakt is en het tijd is om te eten, zorg er dan voor dat je gaat voor vezelrijk voedsel met voldoende eiwitten en voedingsstoffen. Kies voor volkorenproducten en groenten en laat - als het lukt - de (heerlijke) bladerdeeghapjes staan.

               

           

3. Kies de juiste tijd

Niets eten of drinken en wel sporten kan tricky zijn, maar als je de training goed plant kan het wel. Rachida en Najima verplaatsen hun hardlooprondje naar net voor het eten. "Twee jaar geleden mochten we om tien uur eten, dus gingen we rond acht uur een blokje om. Niet al te ver, acht kilometer is tijdens de Ramadan zo’n beetje de max." Het gaat de zussen niet om snelheid, maar om even lekker bewegen zodat ze niet de hele maand stilzitten.
  
>> Deze fabels over afvallen mag je gelijk vergeten
  

4. Suikerfeest

De zussen leggen uit dat de Ramadan ten einde komt als je met het blote oog de volle maan kunt zien. Wanneer dat precies is blijft altijd een verrassing. Als het zo ver is kan het suikerfeest beginnen. Geniet hiervan zeggen de dames: "Het is maar één keer per jaar Suikerfeest. Tel geen calorieën en eet lekker mee. De dag erna herpak je jezelf wel weer."
   
Check hier het boek van de Healthy Sisters voor nog meer leuke weetjes en gezonde tips. 
  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Want het effect van je houding tijdens het slapen is groter dan je waarschijnlijk denkt!
Doorslikken of niet? That's the question...
Maar liefst 70% van de jongeren vergeet om oordopjes mee te nemen naar feestjes. 
Kun je beter een uiltje knappen of wakker blijven?
De info die je wel mag slikken. 
Een kater is maar vervelend. Met de nare gevolgen van (te veel) alcohol reken je het liefst zo snel mogelijk af, natuurlijk. Daarom: de beste anti-kater tips op een rij.