Vermoeide ogen op kantoor? Met deze tips krijg je weer een frisse blik

Health


Ook al breng je er meerdere dagen per week door, de kantoortuin hoeft er niet voor te zorgen dat je constant droge, vermoeide ogen hebt. 

                                                             Women's Health x Bausch + Lomb
         
Je staat in het donker op, gaat in het donker naar bed en tussendoor zit je op je werk of in de sportschool. Dat je binnen zit, is natuurlijk best lekker als het buiten koud en nat is. Maar vitamine D, daglicht en frisse lucht zijn helaas ver te zoeken. Dit heeft effect op je gezondheid, en zeker ook op je ogen.
    
Misschien herken je dit wel van het leven in de kantoortuin: je hebt last van rode, droge ogen en knipperen helpt niet. Integendeel, door te knipperen lijkt het wel alsof je steeds waziger gaat zien en is het moeilijk om scherp te stellen.

via GIPHY

     
Hoe ontstaat dit? En belangrijker nog, wat is eraan te doen?
         
        
De boosdoeners:
Slaaptekort, droge lucht, kunstlicht en te weinig daglicht zorgen ervoor dat je meer met je ogen knijpt. Het gevolg? Je ogen worden sneller moe. Heb je lekker geslapen, dan kun je een werkdag makkelijk aan. Een slechte nachtrust voel je niet alleen fysiek, het is ook zichtbaar: de microcirculatie in de huid werkt niet optimaal dus zie je er grauw en soms puffy uit, vooral rond je ogen. 

   
> 8 tips om er minder moe uit te zien
   
Een andere grote boosdoener is het beeldscherm waar we dagelijks héél wat uren naar turen, gemiddeld zo'n kleine zes uur per dag. Wanneer je kijkt naar een beeldscherm, knipper je 66 procent minder vaak met je ogen dan normaal zo blijkt uit onderzoek. Dit heeft effect op het vochtgehalte van je ogen. Meer over droge, vermoeide ogen door veelvuldig gebruik van digitale apparaten, lees hier.
    

via GIPHY

                
De oplossing:
Loop ieder half uur even een paar minuten weg van je werkplek. Het beste is om even een frisse neus te halen. Als dat niet kan, geef je de plantjes water, zet je een kop thee of snij je een appel in partjes en eet je die rustig op. 

    
Draag je contactlenzen? Met speciale lenzen kun je uitdroging flink verminderen. Logisch dat met de toename van schermen op de werkvloer ook de vraag naar speciale lenzen groeide. Bausch & Lomb ontwikkelde daarom een contactlens waarvan het lensmateriaal is voorzien van een technologie die uitdroging van de lens voorkomt. Ondanks het minder knipperen -en dus meer staren naar het scherm- blijven de lenzen prettig aanvoelen en veroorzaken ze geen vermoeide of rode ogen.
      

Relax met:
Oogdruppels verlichten droogheid en roodheid direct, ook als je geen lenzen of bril draagt. Altijd handig dus om die in je bureaulade te bewaren!

  

shutterstock_134971778

   
Lees ook:
> 7 struggles die je herkent als je wel eens moet sporten met een bril
   
> '6 lessen die ik leerde toen ik van een bril overstapte op lenzen'
   
    
Dit artikel is gesponsord en kwam tot stand in samenwerking met Bausch+Lomb.
    

 

Wat is het en hoe kun je er het best mee omgaan?
En hoe je een goede lichaamshouding voor elkaar krijgt.
En kunnen we ook zonder?