Dit is waarom je ‘s nachts steeds moet plassen

Health


Deze is voor jou als je iedere nacht wakker wordt met een volle blaas.  

Lig je net een paar uur te tukken, word je wakker met een volle blaas. Ontzettend irritant natuurlijk! Waarom het niet lukt om aan één stuk door te slapen? Dat kon weleens aan de volgende dingen liggen: 
  
>> Is het slecht om je plas op te houden?
   

1. Je drinkt te veel water

Het is niet handig om vlak voordat je gaat slapen een halve liter water naar binnen te tikken. Randy Wexler, universitair hoofddocent familiegeneeskunde en klinische zaken aan Ohio State University Medical Center,  adviseert om twee uur voordat je naar bed gaat niet meer te drinken. Maak voordat je naar bed gaat ook nog een pitstop bij de wc, zo weet je zeker dat je blaas leeg is als je in bed stapt. 
   

 2. Je drinkt alcohol of caffeine voordat je gaat slapen 

Alcohol of cafeïne drinken vlak voordat je gaat slapen is geen aanrader. Wexler zegt: ‘Stop ‘s avonds om zes uur met het drinken van cafeïne (ook thee) en drink geen alcohol meer drie uur voordat je gaat slapen.’ Hoewel het slaaptechnisch vaak wordt aangeraden om je laatste kopje koffie eerder op de dag te drinken. 
  
   
>> 6 andere redenen waarom je constant moet plassen
  

3. Je eet te veel zout

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Nagasaki hebben nachtelijke bezoekjes aan de wc alles te maken met de hoeveelheid zout die iemand binnenkrijgt. Mensen die te veel zout binnen krijgen, moeten ’s nachts vaker naar de wc, aldus dit onderzoek. Wanneer ze minder zout gingen gebruiken werden de toiletbezoeken in het holst van de nacht ook minder. Je weet wat je te doen staat! 
  
>> 21 dingen die alleen vrouwen die al-tijd moeten plassen begrijpen

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?

 

 

      

 

          

 

                    

Wij gingen uit de kleren en jullie met ons. Het resultaat: The Women’s Health Global Naked Survey.
Dit moet je weten voor je een nieuwe lading probiotica aanschaft.
6 ervaringsdeskundigen delen hun geheim om niet ziek te worden.
Hoe vaak ga jij naar het toilet voor number 2?
Vandaag is het de allereerste Wereld Eczeem Dag. Een dag die WH redacteur Gabrielle broodnodig acht. Die verdraaide kl*teziekte wordt namelijk een partij onderschat, zo vindt ze. Dit moet je weten over eczeem.
Wat is eigenlijk de reden van zo'n spastisch ooglid en wat kun je ertegen doen?