4 wetenschappelijke redenen waarom vrienden zo belangrijk zijn

Love & Life


Ze maken je niet alleen blij; ze doen méér…   

GOED VOOR JE GEZONDHEID
Volgens een onderzoek van de Universiteit van North Carolina is het hebben van vrienden cruciaal voor je gezondheid. Hoe meer sociale contacten je maakt in je leven, hoe gezonder je later zal zijn en hoe langer je zal leven. Het aantal vrienden bleek echter niet de enige belangrijke factor, ook de kwaliteit van de vriendschap is erg belangrijk voor je gezondheid. Hoe meer steun en toeverlaat je krijgt van je vriend(en), hoe meer positieve invloed.
 
GOED VOOR JE EIGENWAARDE
Uit onderzoek van de Staffordshire Universiteit blijkt dat roddelen, ondanks de vaak negatieve bijklank, wel degelijk positieve gevolgen heeft. Roddelaars voelen zich sociaal gesteund en dat zou een positieve invloed op hun zelfvertrouwen hebben.
 
BELANGRIJKE HERINNERINGEN
Altijd gedacht dat een carrièrestap je de belangrijkste herinnering oplevert? Fout. Gelukkige en ongelukkige gebeurtenissen, gekoppeld aan mensen, koesteren we het meest. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Buffalo.
 
ZE GEVEN JE LEVEN BETEKENIS
Het leven heeft voor jou pas betekenis wanneer andere mensen ook plezier aan jouw leven beleven. Dit beweert filosoof Bas Haring. Buitenbeentjes voelen zich niet alleen eenzaam, ze vinden het leven ook een stuk minder waardevol. Zin geven aan je leven doe je dus via anderen.
 
Grappig weetje: mensen worden een stuk gelukkiger als ze hun dankbaarheid uiten. Dus hop, pak je telefoon of schrijf een lief berichtje naar je viend of vriendin. Je zult je gelijk gelukkiger voelen, naast het feit dat je er een ander ook blij mee maakt. Lees er hier meer over.
 
 
Lees ook:
>> 10 healthy keuzes voor de rest van je leven
 
>>Tips: zo blijft samen sporten leuk
 
>> De antwoorden op: kunnen mannen en vrouwen gewoon vrienden zijn?

Deze Harvard-psycholoog legt uit waarom – en vertelt wat dan vervolgens wèl een goede aanpak zou zijn, wel zo handig.
Wat ze zeggen niet voor niets: 'liefde gaat door de maag'.