7 psychologische trucs die je gezag geven op de werkvloer

Love & Life


Rake tips die echt wat opleveren.

Wil jij wat meer gezag hebben op de werkvloer omdat je bang bent dat je werknemers kundiger zijn dan jij, je simpelweg niet geknipt bent voor management of allebei en je daardoor niet zo serieus genomen wordt als je wilt? Tijd voor verandering. Een beetje respect graag. Pas onderstaande tips toe en je bent binnen no time koningin van de werkvloer.
  

1. Wees óf als eerste óf als laatste

We denken wel dat we een supergoed geheugen hebben, maar dat valt best mee. Zo blijkt, dat mensen het best onthouden wat er al eerste of als laatste gebeurt. Alles daar tussenin wordt een grijze massa in het geheugen. Goed om te weten wanneer je een blijvende indruk achter wilt laten. Plan dat sollicitatiegesprek dus óf heel vroeg óf zo laat mogelijk.
  

2. Straal zelfvertrouwen uit met je houding

Iets om in het achterhoofd te houden: lichaamstaal is vele malen belangrijker dan de woorden die je gebruikt. Een Onderzoek liet zelfs ziet dat 55 procent van effectieve communicatie wordt bepaald door lichaamstaal, 38 procent door intonatie en slechts 7 procent (!) door de daadwerkelijke woorden die je gebruikt. 
  

3. Sta niet stil wanneer je presenteert

Het allermoeilijkste aan het geven van een presentatie is zorgen dat de hele kamer niet afdwaalt en in plaats daarvan gaat nadenken over wat ze die avond eens zullen gaan eten. Opnieuw helpt je lichaamstaal je uit de brand. Het is namelijk fysiek erg moeilijk om iemand te negeren die constant beweegt.
  
Doe daar je voordeel mee tijdens je volgende presentatie en probeer daarbij te variëren in lichaams-, hoofd- en handbewegingen. En gebruik die ruimte! Wanneer je drie verschillende punten discussieert, ga dan ook op drie verschillende plekken staan.
  
Lees nog vier tips op Harper's Bazaar
  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Zo shop je op een eerlijke een duurzame manier!
Deze Harvard-psycholoog legt uit waarom – en vertelt wat dan vervolgens wèl een goede aanpak zou zijn, wel zo handig.
Wat ze zeggen niet voor niets: 'liefde gaat door de maag'.
Bijna de helft van de jongeren voelt zich vaak eenzaam.