Lieke Martens straalt op de cover van Women’s Health

Love & Life


“Het afgelopen jaar was er eentje om in te lijsten.”

2017 was het jaar van Lieke Martens. De titel van Beste Voetbalster ter wereld sleepte ze in de wacht naast haar held Cristiano Ronaldo, die tot beste voetballer ter wereld verkozen werd. Kunnen we Lieke Martens nu met recht de vrouwelijke Ronaldo noemen? Als het aan ons ligt wel. Deze maand staat ze op de Women’s Health cover en WH sprak met haar over snoeihard trainen, het najagen van je dromen en de daarbij horende opofferingen. Het uitgebreide interview lees je in het magazine zelf, die op dinsdag 6 februari bij de abonnees op de mat ligt en vanaf donderdag 8 februari in de winkels of lees het interview in een los artikel op Blendle
   
>> Nike maakt speciale voetbalschoenen om Lieke Martens te feliciteren
   

lieke martens cover Women's Health

   

   
>> Dit is ons nieuwste nummer met een heel bijzondere cover
   

Dromenjager  

Van het maart/april-nummer siert power chick Lieke Martens de cover met reden. Van goud op het EK tot de prijs voor Europees voetbalster van het jaar en de FIFA riep haar zelfs uit tot beste speelster ter wereld. Lieke is nog maar 25 jaar, maar woont al zo’n tien jaar op zichzelf, om haar droom te kunnen verwezenlijken. “Als puber verhuisde ik naar Amsterdam. Dat was best lastig: ik deed daar eindexamen, terwijl mijn vriendinnen nog op mijn vorige school zaten. Ik heb een vaste vriendinnengroep van negen meiden, die allemaal hebben gezien wat ik voor het voetbal moest doen en laten. Daarom was het erg mooi dat het EK in eigen land was: ze waren bij elke wedstrijd aanwezig."

   

Lieke 2 - credit Women's Health  Pablo Albacete

      

“Het afgelopen jaar was er eentje om in te lijsten”, antwoordt Lieke stralend als we haar vragen hoe ze terugkijkt op alles wat er is gebeurd. “Je stopt veel in je carrière en hoopt altijd iets te winnen, met Oranje en als speelster. Het is bizar dat die dromen in anderhalve maand tijd uitkwamen. Ik ben al vanaf mijn vijftiende uit huis, dus ik heb er veel voor moeten doen én laten. Maar dat het allemaal ook echt zou gebeuren, had ik niet kunnen hopen.”
   

Lieke - credit Women's Health  Pablo Albacete

   
Fotocredits: Pablo Albacete
   


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?

   

Zo shop je op een eerlijke een duurzame manier!
Deze Harvard-psycholoog legt uit waarom – en vertelt wat dan vervolgens wèl een goede aanpak zou zijn, wel zo handig.
Wat ze zeggen niet voor niets: 'liefde gaat door de maag'.
Bijna de helft van de jongeren voelt zich vaak eenzaam.