8 apps die jouw vakantie soepel laten verlopen

Love & Life


En het is geen trip-advisor.

Roep het gekste idee dat je hebt voor een app en de kans is groot dat ’ie al bestaat. Bijhouden op welke plekken je een keertje... uhm... een grote boodschap hebt gedaan? Tuurlijk, dat kan gewoon. Ja, met je mobiel op zak kom je niets tekort. Ook als je deze zomer je koffers pakt en op die welverdiende vakantie gaat, zijn er genoeg handige apps die je kunt downloaden. En nee, dan bedoelen we niet het bijhouden van je toiletbezoeken, maar écht nuttige apps die jouw leven op reis en stuk makkelijker zullen maken. Dit zijn de beste reisapps.

   
>> Leuke apps die je leven een stuk makkelijker maken

     
Flightaware

Met deze app kun je precies bijhouden wat de status van jouw vlucht is. Alle handige informatie zoals vertrektijden, gate informatie en vertragingen kun je hier checken. Ook kun je live bijhouden waar alle vliegtuigen op de wereld zijn, voor het geval je dat altijd al had willen weten.
>> Flightaware voor Android
>> Flightaware voor Apple

   
Kindle

Wanneer je een paar uur in het vliegtuig (of de trein of auto) zit, kan de verveling nog weleens toeslaan. Op dat moment komt de app Kindle goed van pas. Met deze app heb je meer dan een miljoen boeken, tijdschriften en kranten binnen handbereik zonder dat je ze daadwerkelijk in je handbagage hoeft mee te sjouwen. Op Kindle kun je boeken kopen, maar er worden ook genoeg gratis boeken aangeboden waar jij die lange reis wel mee doorkomt.
>> Kindle voor Android
>> Kindle voor Apple

   
TripIt

Je vliegticket, hotelkamer-, huurauto-, en restaurantreservering… het is soms moeilijk om allemaal bij te houden. Wil je als een echte georganiseerde reiziger op pad? Dan kun je het best de reis app TripIt downloaden. Op deze app kun je al je reserveringen op één plek bewaren, zodat je ze altijd bij de hand hebt. Dan hoef je ook niet meer in paniek je mailbox door te zoeken naar die reservering die je maanden geleden hebt gemaakt.
>> TripIt voor Android
>> TripIt voor Apple

   
>> Fit met je telefoon: de beste apps 

   
AroundMe

Wanneer je aan de andere kant van de wereld bent, is het niet zo gek dat je je een beetje gedesoriënteerd voelt. Waar is de plaatselijke supermarkt? En waar zit toch die ATM die je zo hard nodig hebt? Met de app AroundMe kun je alles makkelijk vinden, van je hotel, een ziekenhuis, parkeerplekken tot de lokale pub. Nooit meer gezeur over wie deze keer weer de weg moet vragen dus.
>> AroundMe voor Android
>> AroundMe voor Apple

   
Prey Find my Phone

Het overkomt je liever niet, maar er bestaat een kans dat je vakantie wordt verstoort omdat je mobiel wordt gestolen (of omdat je ‘m gewoon kwijtraakt). De kans dat je je geliefde apparaat weer terugkrijgt is meestal niet zo groot. Toch kun je die kans iets vergroten met de app Prey Find my Phone. Deze app gaat namelijk net iets verder dan de meeste beveiligingsapps. Naast de standaard GPS-functie die jou laat zien waar je mobiel zich bevindt, kun je een alarm af laten gaan, een bericht sturen naar jouw mobiel en nog veel meer.
>> Prey voor Android
>> Prey voor Apple

   
>> Waarom je eens in je eentje moet gaan reizen

   
FirstAid

Om maar even door te gaan met de gedachte ‘er kan altijd iets misgaan’, is hier de app die jou helpt in het geval dat je geen EHBO-cursus hebt gehad. Ook als je die wel hebt gehad is het trouwens altijd handig om een app op zak te hebben die je vertelt wat je moet doen in geval van nood. Je weet namelijk nooit wanneer je het nodig hebt.
>> FirstAid voor Android
>> FirstAid voor Apple

   
Citymapper

Met deze handige reisplanner zul jij nooit meer verdwalen in een grote stad ergens aan de andere kant van de wereld. Check vertrektijden van al het openbaar vervoer, zoek wandel- en fietsroutes en nog veel meer om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Je kunt nog niet alle plekken op de wereld zien, maar de meeste grote steden zijn al wel in de app te vinden.
>> Citymapper voor Android
>> Citymapper voor Apple

   
WeatherPro

Heb je nét je zwemkleren aangetrokken en je strandhanddoek in je tas gepropt, begint het keihard te regenen. Wees de volgende keer voorbereid op alle weersomstandigheden met deze handige app. Je ziet hier alle gedetailleerde informatie over de temperatuur, de wind, luchtdruk, neerslag, gevoelstemperatuur en UV index (en meer) van over de hele wereld.
>> WeatherPro voor Android
>> WeatherPro voor Apple

    
>> Deze apps ondersteunen je mentale gezondheid

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?

 

Even op de pauzeknop drukken zonder daarvoor naar een (duur!) meditatie-retraite in India te hoeven reizen. 
En tips voor hoe je toch dat (irritante) nummer uit je hoofd kunt krijgen.
Antwoord op de vragen die we eigenlijk allemaal wel hebben.