11 originele date-ideeën voor je winterdate

Love & Life


Inspiratie nodig?

Je wilt graag daten, maar het is winter. Die romantische picknick zit er dus niet in. Je brein draait overuren, maar juist door die focus lukt het je maar niet om met een echt goed idee te komen. Bioscoopje dan maar? Hoe die er van binnen uitziet weet je inmiddels uit je blote hoofd, alle koffietentjes in de omgeving heb je inmiddels ook wel van binnen gezien en om nou te zeggen dat het bijzonder romantische ideeën zijn... nee. Not really. Die inspiratie kan wel een oppepper gebruiken met de - al zeggen we het zelf - leukste, origineelste, actiefste en smakelijkste date-ideeën voor je winterdate. Have fun!
    
>> Deze outdoor date ideeën zijn sowieso spannender dan de (zoveelste) koffietent

    
1. Ga schaatsen

In Nederland kun je niet zo vaak op natuurijs schaatsen. Zeker nu de temperaturen opkrikken en de zon zich minder vaak verschuilt. Maar er kan nog wel geschaatst worden in het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid. Heb je geen eigen schaatsen? No problemo, je kunt er een paar ijshockeyschaatsen of noren huren. Neem je lief mee en geniet van een actieve date op glad ijs. 
   

2. Koop tickets voor een Stand up Comedy show

Van het Comedy Café in Amsterdam tot De Kleine Willem in Enschede, door heel Nederland vind je cafés, waar je naartoe kunt voor een avondje schuddebuiken om bekende en minder bekende comedians. Geen zin om de deur uit te gaan? Netflix heeft ook een verzameling aan Stand up Comedy-specials voor je klaarstaan. 
  
>> Draag deze kleur voor een succesvolle date
   

3. Ga wandelen

Het leven kan soms zo simpel zijn. Ga voor een date de hort op. De enige voorbereiding die dit vereist is... niet per se iets eigenlijk. Je kunt een route uitstippelen. Maar je kunt ook gewoon gaan lopen en kijken waar je uitkomt. Wel zo spannend en toch geen stress.
  

4. Ga samen koken

Duik de keuken in en maak samen een lekker gerecht klaar onder het genot van een glaasje wijn (of twee). Super romantisch én het dwingt je om als een team samen te werken.
  

5. Boek een kookles

Wil je het wat professioneler aanpakken? Boek een kookles en leer samen de Thaise, Oudhollandse, Turkse of Hindoestaanse keuken kennen onder begeleiding van een chef. Dan weet je zeker dat je niets laat aanbranden en dat het ook echt smaakt wat je maakt!
    
>> 11 redenen om vanavond seks te hebben
   

6. Ga indoor skydiven

Houden jullie wel van een beetje avontuur? Ga indoor skydiven in een enorme windtunnel! Dit geeft je gegarandeerd een kick en hier kun je nog lang samen over opscheppen bij familie en vrienden.
   

7. Bind de ski's onder

Over avontuur gesproken. Boek een retourtje skihal. Voor de sneeuw hoef je niet uren in de auto door te brengen of het vliegtuig in te duiken. Je kunt ook een skihal opzoeken en rollebollend in de sneeuw nader tot elkaar komen. 
  

8. Doe aan duo-yoga

Type #couplesyoga in op Instagram en de inspiratie vliegt je om de oren. Dit wil jij ook met je lover! Bonus: de endorfines die vrijkomen als je samen in het zweet werkt, leiden sowieso tot nog spannendere yogahoudingen - if you know what we mean, and yes you know -  achteraf!
  

9. Ga indoor muurklimmen

Ga samen een dagje klimmen bij een klimmuur! Het is romantischer dan je denkt, want je moet elkaar volledig kunnen vertrouwen. Trust issues? Na een sessie muurklimmen niet meer.
     
>> Nog meer ideeën voor een date vind je hier
   

10. Spring een gat in de lucht

Letterlijk. Spring letterlijk een gat in de lucht en sleep je date mee naar een trampolinepark. Gieren en tieren gegarandeerd. Door heel Nederland heb je van dit soort parken. 
  

11. Ga naar een raar museum

Een vreemd museum waarbij je de billen uit je broek lacht? Dat zou weleens een stevige basis voor een nieuwe liefde kunnen betekenen. Maak zelf wat scherpe grappen tussendoor en de toekomst ligt aan je voeten. Jeffrey Hall, universitair hoofddocent communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Kansas ontdekte welke invloed lachen op de liefde kan hebben. Hij concludeerde dat, hoe vaker een vrouw in de lach schiet doordat een man grappig probeert te zijn tijdens een eerste ontmoeting, hoe waarschijnlijker het is dat de vrouw ook echt geïnteresseerd is in een afspraakje. Dit kwam naar voren uit een onderzoek naar het verband tussen humor en intelligentie. Hall legt uit dat humor wijst op een sociale en aangename persoonlijkheid, maar mannen humor ook gebruiken om te peilen of vrouwen geïnteresseerd zijn, mannen proberen door humor meer over vrouwen te weten te komen. "Een gedeelde lach kan een pad zijn naar het ontwikkelen van een meer langdurige relatie," voegt Hall eraantoe. 

Zo shop je op een eerlijke een duurzame manier!
Deze Harvard-psycholoog legt uit waarom – en vertelt wat dan vervolgens wèl een goede aanpak zou zijn, wel zo handig.
Wat ze zeggen niet voor niets: 'liefde gaat door de maag'.
Bijna de helft van de jongeren voelt zich vaak eenzaam.