Kan het uitrekken down under?

Love & Life


Je weet wel, daar beneden, als je te vaak met iemand het bed induikt. 

Er zijn weleens van die dingen die je je afvraagt, maar je durft die vragen vaak niet echt te stellen. Dit is zo'n vraag: kan het beneden uitrekken als je te vaak met iemand het bed in duikt? Hoogleraar gynaecologie aan Northwestern University’s Feinberg School of Medicine, Lauren Streicher geeft antwoord.

      

via GIPHY

      

Het antwoord is gelukkig 'nee'. Het vrouwelijk lichaam is daar beneden gemaakt om zich aan te passen, zowel aan een groot stuk gereedschap als aan het op de wereld zetten van kinderen, vertelt Streicher. “Zelfs de grootste penis ter wereld kan zich niet meten aan het formaat van een baby, dus een groot geschapen man is geen probleem voor de grootte van je vagina.”

       

>> Deze 10 belangrijke feitjes over je clitoris ken je nog niet

      

Verhoogde bloedcirculatie

De vagina maakt een aantal veranderingen door op het moment dat je opgewonden raakt. Dan ontstaat er een verhoogde bloedcirculatie. Het bloed stroomt naar de bobbelige wanden. Door de verhoogde circulatie worden de wanden van de vagina gladder. Wanneer de wanden eenmaal wat gladder zijn is er meer ruimte voor een penis, ongeacht de grootte. Het kan gebeuren dat dit niet altijd helemaal zo werkt, zeker als hij wat groter geschapen is. Streicher adviseert om in die gevallen wat glijmiddel te gebruiken. Het maakt alles wat soepeler en de seks ook een stuk fijner.

        

via GIPHY

     

Groeit terug

Het is normaal als je je na de vrijpartij minder strak voelt dan ervoor. Je vagina is net gegroeid om plaats te maken voor de penetratie, maar dit is tijdelijk. Het zal daarna wel weer rustig in haar originele vorm terug groeien. Dat kan van een paar minuten tot een paar uur duren, zegt Streicher.

     

>> 9 gedachten die iedereen heeft tijdens het masturberen

 

via GIPHY

     

Geen invloed

Conclusie: de grootte van een penis en seks heeft geen invloed op de grootte van je vagina. Zorg er wel voor dat je een fijn en goed voorspel hebt om ervoor te zorgen dat de seks prettig blijft.

      

>> Hierdoor verhoogt sporten je libido

Het ene moment gaap je van verveling en het andere moment is je agenda zó volgeboekt, dat je bijna uren moet inroosteren om te slapen. Herkenbaar? Lees dan vooral even verder.
Daddy knows best, right? Tijd om de papa-wijsheden (want laten we eerlijk zijn, vaders zijn wijze wezens) eens onder elkaar te zetten.