Dit zijn de 7 geheimen van vrouwen die alles durven

Love & Life


Neem deze mantra’s over en word een echte durfal!

Kijk jij ook altijd op tegen die vrouwen waarvan het lijkt alsof zij geen enkele uitdaging uit de weg gaan? Vraag jij je wel eens af hoe het toch kan dat deze powerbabes nergens bang voor lijken te zijn? Wij hebben de 7 geheimen van vrouwen die alles durven voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf ook een echte durfal kunt worden.
   
>> Waarom elke vrouw het krachthonk in moet

 
1. Ze blijven doelen stellen

Ook al is het misschien jaren geleden dat je voor het laatst een opleiding hebt afgerond of een diploma hebt behaald, je kunt jezelf altijd blijven uitdagen. Neem bijvoorbeeld een cursus Voedingsdiëtiek of doe mee aan een serie kookworkshops. Je intelligentie kan altijd verbeteren, dus wees vooral nieuwsgierig en neem alle kennis op die met je gedeeld wordt. Wedden dat je een enorme powerboost krijgt wanneer je aan het einde van je workshops dé perfecte maaltijd aan je lief kan voorschotelen?

   
2. Ze maken fouten

Ja, ieder mens maakt fouten. Ook jij. Maar dat is helemaal niet erg! Je mag er stiekem zelfs een beetje van genieten. Laat je niet ontmoedigen als iets niet gaat zoals jij had gewild, maar zie het als een motivatie om het volgende keer nét even wat anders te doen. Het belangrijkste is dat je leert van je fouten en er energie uit kunt halen om aan jezelf te werken.

 
3. Ze grijpen elke kans aan

Nee, het kan echt geen kwaad om die sprong in het diepe te nemen. Iedereen komt wel eens in een situatie terecht waarbij ze zichzelf moeten bewijzen aan een nieuwe werkgever of binnen een nieuw team. En dat kan soms wel eens wat moeizaam verlopen. Toch kun je de sprong beter wagen: op deze manier leer je het snelst hoe je moet omgaan met lastige situaties. En onthoud: het is niet erg om fouten te maken!
 
>> Hoe het is om een vrouw te zijn – in stripjes

 
4. Ze nemen zichzelf niet te serieus

Word je bekritiseerd door een collega of familielid? Bedank hem/haar dan hartelijk voor de eerlijkheid, neem de opmerking mee voor de volgende keer en laat hem van je af glijden. Als je bij elke negatieve opmerking te lang stil blijft staan, zul je onwijs onzeker worden en geen risico’s meer durven nemen. Een vrouw die alles durft moet dus vooral dingen naast zich neer kunnen leggen. Je kunt immers niet iedereen tevreden houden, right?

 
5. Ze weten wat ze willen

En ze zijn niet bang om erom te vragen! Ben jij toe aan iets nieuws? Maak je vooral niet druk over wat mensen van je zullen zeggen of denken en kies je eigen weg. Natuurlijk zal het niet altijd even makkelijk zijn, maar weten wat je wilt en er keihard voor vechten zal er uiteindelijk voor zorgen dat je er ook terecht komt. En dat is waar het om gaat: jouw eigen geluk (en niet het geluk van je werkgever).

 
6. Ze proberen alles uit

Vrouwen die alles durven zijn heel open-minded. Niet alleen durven ze in het diepe te springen, ze proberen ook van alles uit. Altijd al een keer willen bungeejumpen? Wat houd je tegen? Laat je angst je er niet van weerhouden om nieuwe ervaringen op te doen, sommige kansen doen zich maar één keer voor!

  
7. Ze komen altijd opdagen

Dat je alles durft wil niet zeggen dat je nooit bang bent. Natuurlijk is het normaal om last te hebben van gezonde zenuwen wanneer je een grote groep moet toespreken of op het punt staat om uit een vliegtuig te springen. Je bent een echte durfal wanneer je je angst kun erkennen en vervolgens alsnog te doen waar je bang voor bent. Ontwijk dus niet de situaties waarin je je niet op je gemak voelt, maar stap er juist in. Wedden dat je er veel beter mee om kunt gaan dan je in eerste instantie zou denken?
  
>> Inspirerende quotes: werken ze wel of niet?
 
   
Bron: purewow.com

Deze Harvard-psycholoog legt uit waarom – en vertelt wat dan vervolgens wèl een goede aanpak zou zijn, wel zo handig.
Wat ze zeggen niet voor niets: 'liefde gaat door de maag'.