Inspirerende quotes: werken ze wel of niet?

Love & Life


Ze zijn mooi en inspirerend, maar zijn ze ook effectief?

Ze staan op je Instagramfeed, je Pinterestwall en misschien hangt je muur er ook wel vol mee: motiverende quotes. Je ziet ze tegenwoordig overal, maar werken ze ook echt? Het is natuurlijk onmogelijk om zeker te weten of iemand haar succes te danken heeft aan het lezen van zo’n tekst, maar in theorie kan er wel getest worden of ze effect hebben op de dingen die we doen.
     
MOTIVATIE
Waar het allemaal om draait bij deze teksten is de motivatie. Motivatie is een bepaalde drive die je energie geeft om je uiteindelijke doel te (willen) behalen. Je wilt bijvoorbeeld je conditie verbeteren omdat je bij je vorige run hebt gemerkt dat je al na een paar kilometer uitgeteld was. Als je dan een quote voorbij ziet komen waardoor je gemotiveerd raakt om van die bank af te komen en aan je conditie te werken, is dat misschien net dat extra zetje dat je nodig had om wél te gaan. Of kwam je vanmorgen met moeite je bed? Dan was een inspirerende tekst misschien wel de reden dat je na tien keer snoozen wel die stap nam.
    
INSPIREER MET MATE
Wil een motiverende quote effect hebben dan is timing én de juiste informatie van belang. Maar helaas verliezen deze inspirerende woorden hun kracht wanneer je er steeds opnieuw mee wordt geconfronteerd. Hoe vaker je een bepaalde tekst ziet, hoe minder interessant het wordt. Share je favoriete tekst dus niet al te vaak, en op het goede moment met de juiste motivatie als je je vrienden en familie optimaal wilt inspireren.
 
Of ze nou effectief zijn of niet - ze blijven leuk om te lezen. Hierbij wat inspirerende teksten om bij weg te dromen.

 

 

 

 
 
 
 

 
Lees ook:
>> De beste motivatie om nu te gaan sporten
>> Last van een motivatiedip? Probeer dit simpele trucje

    
Bron: The Guardian

Wil je gezond eten en lekker sporten, maar weet je niet waar je het moet zoeken? Dit zijn de beste spots van deze maand. 
Want dit kleine staafje heeft een behoorlijke invloed op je seksleven...
Vooral lekker wat jij zelf wilt, natuurlijk! Maar als je nieuwsgierig bent naar hoe de rest van Nederland het doet, lees dan even verder.