De 3 gevechten (+ oplossingen!) die alleen lenzendragers herkennen

Love & Life


Gelukkig is de hulp nabij!

                                                                   SPONSORED                                                 
                                                     Women's Health x Bausch + Lomb
      
Heb je onlangs de overstap gemaakt van een bril naar lenzen? Dan ben je - net als onze editor Caroline - ongetwijfeld hartstikke blij dat je weer met een scherp zicht kunt sporten en zonder problemen de borden langs de snelweg kunt lezen. Maar er zijn vast ook problemen waar je 'tegenaan loopt', zoals de onderstaande struggles.
     
Gelukkig is er voor ieder probleem een passende oplossing te vinden, daarom hebben we een drietal eye-openers voor je op een rij gezet! 
     
#1. Per ongeluk een nachtje geslapen met je lenzen in. We’ve all been there. Zeker na een avondje stappen wil het nog wel eens gebeuren dat je de luiken iets te vroeg sluit omdat je je lenzen nog niet uit hebt gedaan. Die zachte lenzen zitten vandaag de dag ook zo comfortabel dat je regelmatig vergeet dat je ze überhaupt in hebt. Totdat je de volgende ochtend wakker wordt met ogen die volledig dichtgekit zitten. En nu?
   
De oplossing: Het is echt geen ramp om een bescheiden uiltje te knappen met je lenzen nog in, maar langer dan een kort dutje moet je je ogen niet dicht willen houden. Tijdens het slapen wordt je hoornvlies door je oogleden volledig afgesloten, het zuurstofgebrek dat hierdoor ontstaat veroorzaakt de rode en pijnlijke ogen waarmee je wakker wordt. Heb je per ongeluk wel geslapen met je lenzen in, druppel dan wat oogdruppels in je oog om het vochtgehalte op peil te brengen en verwijder ze voorzichtig. Lukt het niet meteen om de lenzen te verwijderen, forceer dan niks maar wacht nog even met het uithalen. En misschien wel het belangrijkste: reinig de lenzen daarna grondig!
   
Gebeurt het je vaker dat je in slaap valt met je lenzen nog in, dan kan je overwegen om over te stappen op nachtlenzen. Deze zuurstofdoorlatende contactlenzen draag je uitsluitend 's nachts. De lenzen drijven op een laagje traanvocht en maken hierdoor niet direct contact met het hoornvlies. In de nachtelijke uurtjes vervormt de nachtlens heel subtiel het hoornvlies, zodat je overdag goed ziet. Wil je meer weten over nachtlenzen, neem dan contact op met een optometrist of lenzenspecialist.
   

via GIPHY

      
#2. Je ogen voelen na een dagje computerwerk kurkdroog aan. De Sahara is er niks bij. Die droge ogen aan het einde van een werk- of studiedag zijn te danken aan de frequentie waarmee je met je ogen knippert. Zit je lange tijd achter een beeldscherm, dan knipper je namelijk minder met je ogen. Dit veroorzaakt de droge, rode ogen en pijnlijke ogen waarmee lenzendragers aan het einde van de dag naar huis gaan.
    
De oplossing: Die is eigenlijk heel simpel: kies voor de juiste lenzen! Tegenwoordig zijn er lenzen op de markt die helemaal zijn afgestemd aan de hoeveelheid schermtijd waar we onze ogen dagelijks aan blootstellen. Neem bijvoorbeeld de ULTRA contactlens, van Bausch + Lomb. Het materiaal van deze lens is voorzien van een technologie die uitdroging van je lens voorkomt. Het grote voordeel hiervan is dat na zelfs zestien uur er nog 95 procent van het vocht in de lens zit. Oftewel, de lenzen zit aan het einde van de dag nog net zo goed als 's ochtends vroeg.
   
> Lees ook: Slimme oplossingen voor vermoeide en droge ogen 
    
#3. Je blijft bij iemand slapen die géén lenzen draagt. En dus ook geen lenzenvloeistof in huis heeft. Top! Ook om het gemis van je lenzendoosjes te compenseren heb je alle creatieve oplossingen al een keer geprobeerd, van eierdopjes tot shotglaasjes, maar je weet uit ervaring dat je de volgende ochtend een heel pijnlijk moment te wachten staat als je een poging doet om de lenzen weer in je oog te manoeuvreren.
    
De oplossing: Gekookt water laten afkoelen is geen goed alternatief voor lenzenvloeistof, ook niet als absolute noodoplossing. Dus trek een sprintje naar de avondwinkel of klop aan bij de buren om alsnog aan wat lenzenvloeistof te komen. Nog slimmer is het om altijd een klein flesje lenzenvloeistof bij je te hebben. Zo heeft Biotrue flesjes in een super handig reisformaat, die je kwijt kan in iedere (sport)tas. Deze lenzenvloeistof verzorgt je contactlenzen daarnaast ook nog eens op en top, zodat je je kunstkijkers in topconditie houdt.
              

Lees ook:
4 tips om je ogen in topconditie te houden
     
> 7 struggles die je herkent als je wel eens moet sporten met een bril

> ‘6 lessen die ik leerde toen ik van een bril overstapte op lenzen’
   
    
Dit artikel is gesponsord en kwam tot stand in samenwerking met Bausch+Lomb.

Met deze tips overleef je feestend Koningsdag en kom je de dag zo gezond mogelijk door.
Dit moet je weten als je vegan wilt eten en meer.
Voor als je iets meer motivatie nodig hebt.
Schroef je verbruik naar beneden met deze tips.
Als het buiten loeiwarm is, wil je natuurlijk thuiskomen in een oase van koelte. Maar hoe doe je dat als je geen airco hebt? Met deze tips, die je huis omtoveren in een ijskoud paleisje!