Deze innovatieve vibrator is perfect om samen te gebruiken

Love & Life


Ontworpen door vrouwen, voor vrouwen. 

Vaak denk je bij seksspeeltjes aan fijne solo-momentjes óf heftige sekssessies met veel leer en zweepjes. Maar als het aan de Amerikaanse Alex Fine en Janet Lieberman ligt, zou daar ook iets tussenin moeten zitten. Zij begonnen Dame products en bedachten een seksspeeltje die je samen met je partner kunt gebruiken. De Eva is een handsfree vibrator met twee flexibele ‘pootjes’ die je onder de buitenste schaamlippen kunt plaatsen en dus tijdens tijdens de seks kunt dragen.
  

  
Het proces

Met de master in psychologie van Fine en technische opleiding aan MIT van Lieberman zijn ze hun proces niet begonnen zonder eerst grondig research te doen. Ze hebben veel gesprekken gehad en onderzoeken gelezen om er achter te komen wat vrouwen nou eigenlijk willen in bed. Ze ontdekten dat veel vrouwen liever geen seksspeeltjes gebruiken omdat het zo’n gedoe is. Ook vonden ze dat er te weinig seksspeeltjes verkrijgbaar waren die zich richtten op vrouwelijke stimulatie. Omdat 70% van de vrouwen eigenlijk alleen externe orgasmes heeft hebben ze zich met Eva vooral gefocust op stimulatie van de clitoris. En niet alleen jij, maar ook je lief heeft er plezier van, want ook hij kan de trillingen voelen. "Het idee achter Dame Products was om seksspeeltjes te maken gericht op vrouwen en met het gegeven in ons achterhoofd dat vier keer meer vrouwen dan mannen zeggen dat seks 'helemaal niet aangenaam' is," zegt de 29-jarige Fine tegen onze Amerikaanse collega's bij Women's Health.
     

    

Razend populair

Het vrouwvriendelijke ontwerp kreeg vanaf dag één meteen overweldigend veel positieve feedback. Volgens de New York Times zijn er al meer dan 65.000 Eva’s van 105 dollar per stuk verkocht. Het is zelfs zó populair dat Dame products moeite heeft gehad om de vraag bij te houden en het wordt regelmatig nabesteld bij seksshops. (Pssst: Eva is vanaf week 48 weer verkrijgbaar in Nederland). "We nemen alle feedback die we van gebruikers krijgen heel serieus," zegt Fine. "We kregen zelfs een mailtje van een man die vertelde dat zijn vrouw na acht jaar huwelijk twee dagen achter elkaar seks wilde hebben, dankzij Eva. Het is zo'n kleine anekdote, maar toch vinden we het fantastisch om te horen."
     

Missie

Alex en Janet hopen de manier waarop, voornamelijk vrouwen, van seks genieten met de producten van Dame products opnieuw uit te vinden. "We zetten onze missie voort en willen meer seksspeeltjes gaan maken, die technisch goed in elkaar zitten, door vrouwen zijn gemaakt en vrouwen meer plezier in bed geven," zegt Fine. Een mooi streven. 
  

  

Deze Harvard-psycholoog legt uit waarom – en vertelt wat dan vervolgens wèl een goede aanpak zou zijn, wel zo handig.
Wat ze zeggen niet voor niets: 'liefde gaat door de maag'.